25 / 04 / 2024

Esenboğa Havalimanı kamulaştırmaları ne zaman bitecek?

Esenboğa Havalimanı kamulaştırmaları ne zaman bitecek?

Esenboğa Havalimanı 3.pist yapımı kapsamında 2015 yılı içerisinde tüm kamulaştırmalar tamamlanmış olacak. 3. pistin yapımına ise 2016 yılı içinde başlanacak, böylece zaten değerli olan bu bölge daha da kıymetlenecek...




Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Esenboğa Havalimanına bir pist daha yapacaklarını belirterek, "O zaman 2060'a kadar Ankara'da artık hava taşımacılığıyla ilgili bir kapasite sorunu yaşanmayacak" demişti. Esenboğa Havalimanı 3.pist için kamulaştırmalar başladı. Kamulaştırma bitip 3. pist yapılınca  Ankara  Sivil Havacılığı için önemli bir adım atılmış olacak.


İstimlaklar ne zaman bitecek?

Esenboğa Havalimanı 3.pist yapımı kapsamında 2015 yılı içerisinde tüm kamulaştırmalar tamamlanmış olacak. 3. pistin yapımına ise 2016 yılı içinde başlanacak.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ne demişti? 

Birlik Vakfı'nın Ankara'da düzenlediği toplantıda Esenboğa Havalimanı 3.pist yapımı ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Esenboğa Havalimanı'na ilave pist yapılacağını belirtmişti. Esenboğa’dan Kazan’a direkt ulaşacak bir karayolu projesi düşündüklerini açıklayan Elvan, havalimanı ile şehir merkezi arasında hizmet verecek olan metroda güzergahı belirlemeye çalıştıklarını kaydetmişti.


Esenboğa Havalimanı 3. pist yapımı için kamulaştırma işlemleri bu yıl tamamlanacak. Zaten değerli olan bu bölge açıklanan ve yapımına yakın zamanda başlanılacak çeşitli projelerle daha da kıymetlenecek.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön