18 / 04 / 2024

Esenkent Kavşağının açılışı yapıldı!

Esenkent Kavşağının açılışı yapıldı!

Esenyurt, Esenkent Kavşağının açılışı hafta sonu görkemli bir tören ile gerçekleşti. Sunuculuğunu İkbal Gürpınar’ın yaptığı açılış programında Türk Pop müziğinin duygusal sesi Rafet El Roman sahne alarak Esenyurtlulara unutulmaz bir konser verdi...



35 milyon lira maliyet ile yapımı tamamlanan Esenkent Kavşağı’nın açılışına çok sayıda Esenyurtlu ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Merkez Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca, Ünal Kaçır ve Feyzullah Kıyıklık katılım sağladı.

Esenyurtlu Türk Halk Müziği sanatçısı Hakan Çiçek’in seslendirdiği türküler ile başlayan program, Esenyurt Belediyesi Halk Oyunları 4-6 yaş ekibinin gösterileri ile devam etti. 

Başkan Kadıoğlu, “ Seçim olsa da olmasa da hizmete devam” 

Türkü dinletisi ve halk oyunları ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarak bölgeye yeni bir hizmet kazandırmanın mutluluğunu ve böyle hizmetlerin devam edeceğini ifade etti. 

Başkan Kadıoğlu, ‘’ Bu hizmetimizden sonra bizim 14 tane daha açılışımız olacak. Vatandaşımız için ne tür hizmet gerekiyorsa sırasıyla inşa edip açılışını yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonrada devam edeceğiz. 2004 yılında biz devraldığımızda Esenyurt Belediyesi bütçesinin tamamı 20 milyon iken bugün bu kavşağın maliyeti 35 milyon dur. Daha önce bu hizmetler oluyor muydu, hayır olmuyordu. Çünkü yatırımcı gelmiyor ve sanayiciler, iş adamları burada yatırım yapmak istemiyordu. Ama 2004’te Esenyurt halkı bir karar aldı ve dedi ki; artık biz varoştan çıkalım. 1 sağlık ocağımız vardı, şimdi 19 tane sağlık Ocağı ve 2 hastane var. Bunları biz yaptık. Biz 100 metre yol, 300 metre park yapınca birileri gibi törenler yapmıyoruz. Çünkü yaparsak buna zaman yetmez. Esenyurt bugün gördüğünüz gibi yatırımcıların geldiği, bankaların geldiği, sağlık, eğitim, sosyal tesis ve şehir parklarının geldiği gelişmiş bir kent görünümüne kavuştu. 9 tane böyle kavşak yaparak Esenyurt ’un her yerinden yol açtık. Önümüzde yerel seçimler var. Biz bugüne kadar olduğu gibi seçim olsa da, olmasa da hizmete devam edeceğiz. Çünkü bizim bir parolamız var her şartlarda ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. Biz günü kurtarmak için bunları yapmıyoruz. Esenyurt’a hizmet ederek ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz ’’ dedi.  

Milletvekilleri Kadıoğlu’nu tebrik etti

Başkan Kadıoğlu’nun konuşması ardından sırasıyla Kaymakam Ekrem İnci, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Harun Karaca ve Feyzullah Kıyıklık birer konuşma yaptı. Konuşmacılar Esenyurt ‘un artık Türkiye’nin gözde ilçelerinden biri olduğunu ve bu gelişimi sağlayan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve tüm ekibini tebrik ettiler.


Açılış töreni Rafet El Roman ile coşku yarattı

Esenkent Kavşak açılış kurdele kesim merasimi protokol mensupları ve minik sporcular ile birlikte gerçekleşti.

Açılış merasimi ardından Türkiye’nin önde gelen pop sanatçılarından Rafet El Roman sahne alarak Esenyurtlulara unutulmaz bir müzik dinletisi yaşattı.

             



Geri Dön