28 / 03 / 2024

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tapu töreni yarın!

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm projesi tapu töreni yarın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ekim 2012'de büyük dönüşüm hamlesi kapsamında başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nı yarın hak sahiplerine teslim edecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ekim 2012'de büyük dönüşüm hamlesi kapsamında başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nı yarın hak sahiplerine teslim edecek.


6306 sayılı yasanın ilk uygulama alanı olan Esenler Havaalanı Mahallesi'ndeki binaların yıkım çalışmaları, 5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da (Başbakanlığı döneminde) katıldığı törenle başlatılmış, tüm hukuki prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından 24 Mayıs 2014 tarihinde projenin temeli atılmıştı. 


Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını Emlak Konut GYO’nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 24 ayda 2 bin 373 konut ve 55 işyeri inşa edildi. Esenler Belediyesi'nin hak sahipleri lehine feragat ettiği arsa paylarının maliyeti hariç toplam 593.132.852 TL. yatırımla inşa edilen projede, 72 bin metrekarelik alanın yüzde 70’i yeşil ve ortak alanlara ayrıldı.


Kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında hayata geçirilen Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 1.403 konut ve 32 işyerinin anahtarı hak sahiplerine teslim edilecek.


Haber Diriliş Postası Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Kamuoyunda Afet Yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye'deki ilk kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Esenler Havaalanı Mahallesi'nde mutlu sona gelindi. 

5 Ekim 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde törenle yıkımlarına başlanılan mahallede tüm hukuki prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından 24 Mayıs 2014 tarihinde temeli atılan konutların yapımı tamamlandı. 

Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 428 konut ve işyeri inşa edildi. 

Konutlar için, Esenler Belediyesi'nin mahalle sakinleri lehine feragat ettiği arsa paylarının maliyeti hariç yaklaşık 594 milyon lira yatırım yapıldı.

ANAHTARLAR VE TAPULAR ERDOĞAN'DAN

Hak sahiplerinin tapu ve anahtarları, nasipse yarın saat 14.00'te düzenlenecek törenle kendilerine verilecek. Tapu ve anahtarlar, bu mahalleden Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. 

"HAYAL OLMADIĞINI İSPAT ETTİK" 

Törenle ilgili her türlüğü hazırlığın tamamlandığını bildiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfık Göksu, "'Cumhurbaşkanımız bize güvenerek kentsel dönüşüm seferberliğini bu mahallemizden başlatmıştı. Elhamdülillah biz de Cumhurbaşkanımızı mahcup etmedik. Konutları tamamladık ve bugün teslim noktasına geldik. Bu proje ile kentsel dönüşümün bir hayal olmadığını ispat ettik. Bu proje, Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bugüne kadar söylenen bir çok spekülasyon ve manipülasyona da en doğru cevabı veren bir projedir" dedi. 

"TAM ANLAMIYLA BİR DÖNÜŞÜM PROJESİ"

 Havaalanı Mahallesi projesinin, kentsel dönüşümle ilgili en çok konuşulan "insanları yerinden etmek" ya da "kentsel dönüşüm mü, rantsal dönüşüm mü?" gibi meselelerde kentsel dönüşümün ne olduğunu, gerek sosyolojik olarak, gerekse fiziksel-mekansal olarak tam da tanımlayan bir proje olduğunun altım çizen Başkan Göksu, "İnsanları yerinden etmeden, vatandaşın hiçbir hak kaybı olmaksızın, hatta büyük ekonomik kazanç elde ettikleri çok güzel ve örnek bir proje oldu. 'Kentsel dönüşüm ne?' dendiğinde 'Havaalanı Mahallemizdeki proje ta kendisidir' diyeceğimiz bir proje" şeklinde konuştu. 

"RAMAZAN BAYRAMI NI KONUTLARDA GEÇİRECEKLER"

Söz konusu alanda daha önce yollar dışında bir metrekare donatı bulunmadığını ifade eden Göksu, "Dönüşümle birlikte alanın yüzde 70'i donatıya terk edildi. 

Proje alanındaki ilköğretim tesis alanı 2 kat, dini tesis alanı 2 kat arttırıldı. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 30 Mayıs Pazartesi günü hak sahiplerine anahtar ve tapularını teslim edeceğiz. Ramazan boyunca yerleşecekler. Ramazan Bayramı'nı da konutlarında geçirecekler. 30 Mayıs 2016 tarihinde saat 14.00'da tüm vatandaşlarımızı, kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine Esenler'e davet ediyorum" dedi. 

Başkan Göksu, ilçe genelinde "Çocuklarınıza tabut değil konut bırakın" sloganıyla yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında son 6 yılda ilçedeki 25 binden fazla konutun yenilenmesi veya yenilenme sürecine girmesini sağladıklarını da belirtti. 


Diriliş Postası



Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Türkiye'deki kentsel dönüşüm hamlesinin başladığı Esenler'de mutlu sona gelindi. 5 Ekim 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde törenle yıkımlarına başlanılan mahallede, tüm hukuki prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından 24 Mayıs 2014'te temeli atılan konutların yapımı tamamlandı. Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 428 konut ve işyeri inşa edildi. Konutlar için, Esenler Belediyesi'nin mahalle sakinleri lehine feragat ettiği arsa paylarının maliyeti hariç yaklaşık 594 milyon lira yatırım yapıldı.


TAPULAR ERDOĞAN'DAN

Tapu ve anahtarlar, bu mahalleden Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Cumhurbaşkanımız bize güvenerek kentsel dönüşüm seferberliğini bu mahallemizden başlatmıştı. Biz de kendisini mahçup etmedik. Konutları tamamladık. Kentsel dönüşümün bir hayal olmadığını ispat ettik. Bu proje, Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bugüne kadar söylenen birçok spekülasyon ve manipülasyonada en doğru cevabı veren bir projedir" dedi.



Sabah





Geri Dön