29 / 03 / 2024

Esenler milyarlık yatırımlarla yeni bir yaşam alanına kavuşacak!

Esenler milyarlık yatırımlarla yeni bir yaşam alanına kavuşacak!

Daha yaşanır ve daha güzel bir Esenler için yatırımlarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi, yeni dev projelere imza atıyor. Esenler, yaklaşık 2 milyar TL değerindeki yatırımlarla yeni bir yaşam alanına kavuşacak.



Son 7 yılda Hükümet Konağı’ndan devlet hastanesine, askerlik şubesinden kültür merkezlerine kadar ilçe halkının yıllardır eksikliğini hissettiği projelerin hizmete açıldığı Esenler, yeni hizmetlerle artık çok daha zengin!

1. KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığı Esenler Havaalanı Mahallesinde kentsel dönüşüm alanı için devletin şimdiye kadar 760 milyon TL. yatırım yaptığı belirtildi. Haziran’da teslim edilmeye başlanması planlanan konutlar, şimdiden bölgenin çehresini değiştirdi.

2. TAZİYE EVİ

Esenler İlçesinde vefat eden kişilerin aile ve akrabaları için özel olarak tasarlanan taziye evi Esenler’de büyük bir açığı kapatacak. Bay, bayan salonlarından abdesthanesine, mutfağından mescidine kadar tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte tasarlanan taziye evi ile Esenler önemli bir sorunu gidermiş olacak.

3. ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Esenler Belediyesi, engelli vatandaşlarla sosyal yaşam arasındaki engelleri kaldırmaya devam ediyor. Kemer’de 15 milyon TL. yatırımla inşa edilecek Engelli Yaşam Merkezi ile ilçedeki tüm engelliler ve aileleri yararlanabilecek. Annelik merkezi, yaşam alanları ve terapi havuzu gibi birimlerin yer alacağı merkezde, bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme, danışmanlık, sosyal ve mesleki iyileştirme hizmetleri verilecek.

4. ESENLER MÜFTÜLÜK KAMPÜSÜ

Esenler Müftülüğü’nün yeni hizmet binası da Kemer Mahallesi’nde yükselecek. 10 milyon TL. yatırımla inşa edilecek Esenler Müftülük Kampüsü bünyesinde idari birimler, yönetim idari bürosu, hizmet birimleri ve eğitim salonu yer alacak. Proje kapsamında Güneştepe Camii de yenilecek.

5. ESENLER NİKAH SARAYI

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 50 milyon TL. yatırımla inşa edeceği Nikah Sarayı’nın projesi de tamamlandı. Bünyesinde 3 salon, 2 bin kişi kapasiteli kokteyl salonu ve 400 araçlık otoparkın yer alacağı Esenler Nikah Sarayı, dünya evine ilk adımlarını atacak Esenlerli çiftlerin en mutlu günlerine ev sahipliği yapacak. Modern mimarisi ile dikkat çeken Nikah Saray’ının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

6. OKÇULAR TEPESİ

Farklı spor dallarının yanı sıra özellikle ok- çuluk eğitiminin verileceği devasa bir alan içerisinde yeni bir yaşam merkezi geliyor. Gezinti yerlerinden mesire alanlarına, spordan eğlenceye Esenlerlinin bir çok ihtiyacına cevap verecek olan trilyonluk yatırım şimdiden bölgede büyük heyecan uyandırdı.

7. YÜKSEK GERİLİM HATLARI

Bölgede bulunan enerji indirme merkezi dolaysıyla yüksek gerilim hatları bir çok mahallemizde büyük sorun teşkil etmekteydi. Bu sorunun çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız nezdinde yaptığımız ısrarlı teşebbüsler sonuç verdi. Bakanlığı yatırım planlarına alınan 300 milyon TL. bütçeli projeli ile, ilçemiz üzerinden geçen yüksek gerilim hatlarının tamamı kaldırılıyor.

8. ESENLER STADYUMU

Esenler Belediyesi, gençler başta olmak üzere halkın çağdaş ve modern mekânlarda spor yapabilmesi için tüm imkânlarını seferber etti. İlçeye modern bir stadyum kazandırılması için Kemer Mahallesi’ndeki eski Esenler Stadı yıkılarak yerine 5 bin kişi kapasiteli Esenler Stadyumu inşa edilmeye başlandı. 50 milyon TL. yatırımla inşa edilen stadyum; 700 araçlık otopark, 3 ayrı müsabakanın yapılabileceği kapalı spor salonları ve devasa bir Kültür Meydanı’na sahip olacak. Stadyumda ilçedeki amatör spor kulüplerine de yer ayrıldı.

9. KEMER İ.H.L.

Yaklaşık 5.000 metrekare alan üzerine inşa edilmesi planlanan Kemer İ.H.L. Türkiye’de ilk olarak uygulanacak özel bir konseptle yapılacak. Bölgenin en zeki ve başarılı öğrencilerinin çok özel bir müfredat ile eğitim alacağı okulda, tatbikat camisinden sosyal alanlara kadar hemen her şey düşünüldü.


Bölge Gazetesi


Geri Dön