28 / 03 / 2024

Esenler Yavuz Selim Mahallesi'ne günde 1 TL'ye otopark sözü!

Esenler Yavuz Selim Mahallesi'ne günde 1 TL'ye otopark sözü!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Yavuz Selim Mahallesi'ne günde 1 liraya, 7 gün 24 saat, 3 vardiya güvenlikli otopark sözü verdi. Peki Yavuz Selim otoparkı ne zaman açılacak? İşte cevabı...



Esenler Belediyesi, Mahalle Meclisi projesini hayata geçirdi. Mahalle Meclisi kapsamında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilk olarak Yavuz Selim Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.


Mahalleliyle Yavuz Selim Otoparkı’nda buluşan Göksu’ya; Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri de eşlik etti. Mahalle Meclisi’nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlarla istişare ederek proje ürettiklerini ve bu amaçla hizmet ettiklerini söyleyerek söze başladı. Göksu, “Esenler’de 5 yılda ciddi yatırımlar yaptık. Bundan sonra de Esenler’i değiştirmeye ve dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.



5 bin araçlık otopark


Esenler’in en büyük sorunu olan kamu binaları sorununu bitirdiklerini belirten Göksu, “Bu dönem Esenler’de otopark, spor alt yapısı ve şehrin üst yapısı yani dönüşüm meselesine ağırlık vereceğiz” dedi. Otopark çalışmalarıyla ilgili konuşan Göksu, “5 yılda 5 bin araç kapasitelik otopark çalışmamız var. Her mahallemize bir otopark yapmak istiyoruz” dedi.



Otopark projesini anlattı


Yavuz Selim Mahallesi sokaklarının Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKAME) kararıyla trafiğe kapatıldığını hatırlatan Göksu, Esenler Belediyesi’nce hayata geçirilecek otopark uygulamasıyla trafiği de rahatlatacaklarını söyledi. Göksu, açılacak 180 araç kapasiteli otoparkla ilgili şunları söyledi:

“Mahallemizde toplam araç sayısı 210. Bu otoparka plaka tanıma sistemi yapacağız ve aracınızla geldiğinizde kapı otomatik açılacak. Buraya araçlarınızı park edebileceksiniz. Eğer bu otoparkta bir sıkışıklık olursa, özel ekibimiz araçlarınızı park edecek. Olur ki yaşlılarımız ve eşya taşıma gibi durumlarda, alacağımız golf aracı ile yaşlılarımızı ve eşyalarınızı evinize götürebileceksiniz.”



Kaldırımlara bank önerisi


“Bizim şehirlerimizde en önemli sorunlardan biri de güvenliktir” diyen Göksu, “Bizler evlerimize çekildik. Sokaklarda kimse kalmayınca, sokak serserilere kaldı. Vatandaşlarımız evlerinin önüne çıksa, bu meseleler aşılır. Yavuz Selim Mahallesi’nin sokakları artık çocuklara ve vatandaşlarımıza kaldı. İsteyenler olursa kaldırımlara bank koyacağız. Mahallemize artık sadece ambulans, itfaiye, çöp aracı ve taşınma araçları girebilecek. 24 saat burada elemanlarımız olacak” şeklinde konuştu.



Günde 1 liraya otopark!


Açılacak otoparkın ücretiyle ilgili de konuşan Göksu, “Otoparkın belediye açısından ücretli ya da ücretsiz olması hiç önemli değil. Ancak bedava malın kıymeti olmaz. Bunun için günlük 1 lira ücret belirledik. Burada 7 gün 24 saat, 3 vardiya güvenlik olacak. Allah nasip ederse, Ramazan ayı içerisinde açacağız. Mahallemizi araç trafiğine kapatacağız. Böylece Yavuz Selim, İstanbul'da örnek bir mahalle hâline gelecek” dedi.  Göksu, misafir araçlarla ilgili, “Sizin misafiriniz, bizim misafirimizdir. Misafirinize otopark bedava olacak” sözü verdi.



Karar sizin


Kentsel dönüşüm hakkında vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Göksu, “Yavuz Selim Mahallesi’nde hiçbir ev yıkılmayacak. Siz dönüşüm talep ederseniz gerek hükümetimiz, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, gerekse Esenler Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Burada kararı verecek olan sizlersiniz” dedi.

Göksu, konuşmasının ardından vatandaşları tek tek dinledi, ihtiyaç ve önerilerini aldı. Mahalleli de Göksu’ya kendileriyle bir araya gelerek böyle bir toplantı yapmasından dolayı teşekkür etti.



Geri Dön