27 / 04 / 2024

Esenler'de 2 bin araçlık 3 otopark çalışması devam ediyor!

Esenler'de 2 bin araçlık 3 otopark çalışması devam ediyor!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu: "Ancak 500 bin nüfuslu ilçe için yeterli değil. Şu anda 3 ayrı noktada yaklaşık 2 bin araç kapasiteli kapalı otopark çalışmalarımız devam ediyor."



Esenler Belediyesi ilçedeki otopark açığını kapatmak için bir taraftan kalıcı katlı otoparklar yaparken, bir taraftan da müsait boş arsalara sert zemin döşenerek otopark haline getiriliyor. 4 yıl içinde ilçeye 20 bin metrekare otopark kazandırıldı. 


İnsan yoğunluğu bakımından İstanbul'un ilçeleri arasında birinci, nüfusu itibariyle de en büyük ilçelerinden birisi olan Esenler'de belediyece yapılan düzenlemeler ve hayata geçirilen projeler sayesinde ilçe sakinlerine rahat ve ferah yaşam alanları sunuluyor. Yeşil alan sıkıntısına son verilen ilçede şimdi de otopark problemi ortadan kalkıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde yürütülen çalışmalarla bir taraftan katlı otoparklar yaparak kalıcı çözümler üreten belediye, bir taraftan da müsait boş arsalara sert zemin döşeyerek otopark haline getiriyor. 4 yıl içinde ilçeye 20 bin metrekare otopark kazandırıldı. 


2 BİN ARAÇLIK 3 OTOPARK 


Esenler'deki otopark ihtiyacını minimize etmek için ilçenin değişik mahallelerinde boş bekleyen ve müsait olan arsalarda gerekli düzenlemeler yaparak ilçeye yaklaşık 20 bin metrekarelik açık otopark kazandırdıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Ancak 500 bin nüfuslu ilçe için yeterli değil. Şu anda 3 ayrı noktada yaklaşık 2 bin araç kapasiteli kapalı otopark çalışmalarımız devam ediyor. 


Ayrıca imar planlarında kapalı otopark olarak ayrılan yerlerde de kapalı otopark için proje çalışmalarımız devam ediyor. Yavuz Selim Mahallemizin tamamını trafiğe kapatarak mahallenin hemen yanındaki alan otopark haline getiriliyor. Bu çalışmamız da sürüyor. Büyükşehir Belediyemize ait kapalı otopark ise 496 araç kapasiteli. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları projelerimizin tamamında kapalı otopark bulunuyor. İlçemizdeki kentsel dönüşüm ile birlikte otopark sıkıntısı da önemli ölçüde çözülecek" dedi. 



Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön