19 / 04 / 2024

Esenler'de 90 bin güvensiz konut yenilenecek!

Esenler'de 90 bin güvensiz konut yenilenecek!

Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü ve Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesi Esenler'de başlıyor. Protokolü imzalanan mega proje sayesinde, 90 bin güvensiz konut yenilenecek.



Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü ve Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesi Esenler'de başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu arasında imzalanan protokolle hayat bulan mega proje sayesinde, 90 bin güvensiz konut yenilenecek. Türkiye'nin en büyük şehir parkı Esenler'de inşa edilecek. İlçe sınırları içerisindeki Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli arazinin Esenler Belediyesi'ne devredilmesiyle başlayan kentsel dönüşüm projesi ile Türkiye'nin ilk planlı şehri Esenler'e kurulacak. İlçenin kaderini değiştirecek projeyle, imar ve mülkiyet sorunları nedeniyle yenilenemeyen 40 bin konutun sorunu da çözülecek. 


EN BÜYÜK ŞEHİR PARKI 

Mega projenin ikinci etabında ise 2.5 milyon metrekarelik Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesi Esenler'e yapılacak. 10 yılda tamamlanması beklenen projenin protokol töreninde konuşan Bakan İdris Güllüce, "Bu, mega bir proje. Bu iş alın teri ve bilgi istiyor. Tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum" dedi. 


Sabah


Geri Dön