24 / 04 / 2024

Esenler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Esenler'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Esenler'de riskli binalar yıkılarak kentsel dönüşümün uygulandığı alanda yüzde 28 yapılaşma, yüzde 72 yeşil alan ve sosyal donatı alanları olacak. Tuna Mahallesi'nde ise çalışmalar son safhaya geldi...




Havaalanı Mahallesi'nde uygulanacak kentsel tasarım projesi tamamlanırken, Tuna Mahallesi'nde ise çalışmalar son safhaya geldi. 


Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Tuna ve Havaalanı Mahallelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Havaalanı Mahallesi'nde riskli alan ilan edilen bölgede depreme dayanıksız binaların tamamının yıkımını tamamlayan Esenler Belediyesi, yaklaşık 2 bin 251 bağımsız bölüm inşa edecek. Ferah bir ortam oluşturulması için yeşil alana önem verilecek. Kentsel dönüşümün uygulandığı alanda yüzde 28 yapılaşma, yüzde 72 yeşil alan ve sosyal donaü alanları olacak. Toplam 7 bin araçlık kapalı otoparkın da yer alacağı konutlar ekolojik bina konseptinde olacak. Toplam 18 bloktan oluşacak projede daireler ise 67, 87, 94,113 ve 141 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek. Kentsel dönüşüm konutlan, inşaatlar başladıktan 24 ay soma hak sahiplerine verilecek. Tuna Mahallesi'nde ise vatandaşın isteği dahilinde 700 konut yapılacak. Hak sahipleri yeni evlerine geçinceye kadar kira yardımı alacak. Esenler Belediye Başkam Mehmet Tevfik Göksu, projenin devlet teminatında olduğunu hatırlattı. 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön