29 / 03 / 2024

Esenler'de kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Esenler'de kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’nun katılımıyla Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenliyor...



Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen ve 5- 6 Kasım 2013 tarihlerinde iki gün sürecek sempozyum; “Niçin Kentsel Dönüşüm”,  “Kentsel Dönüşüm, Hukuk ve Algı”, “Kentsel Dönüşüm ve Mekân”, “Kentsel Dönüşüm Ekonomisi” ve “Kentsel Dönüşüm Uygulama Örnekleri” konu başlıklarıyla 5 oturumda gerçekleştirilecek. Sempozyumda yurt dışından İngiltere ve İspanya (Barcelona), ülkemizden de Esenler ile Şahinbey (Gaziantep) kentsel dönüşüme uygulama örnekleri olarak sunulacak. Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen sempozyumda göç, kentleşme, yapı stoku, güvenlik, iletişim, estetik gibi konular, kentsel dönüşüm çerçevesinde ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde ele alınarak uygulayıcılara ipuçları verilecek.


Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Edibe Sözen, Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, Prof. Dr. Mazhar Bağlı gibi birçok önemli ismin konuşma yapacağı sempozyumun kapanışında Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu da konuşma yapacak. 


Etkinlik 5 Kasım 2013 Salı günü saat 10.00'da Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


Geri Dön