19 / 04 / 2024

Esenler'de ne zaman konut devrimi yaşanacak?

Esenler'de ne zaman konut devrimi yaşanacak?

Akşam okurları sordu, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu yanıtladı...



İşte vatandaşların merak ettiği konular ve Başkan Tevfik Göksu'nun yanıtları...

Başkanımız 1 metre ileri 1 metre geri yapılan binaların oluşturduğu kötü görüntüye  'dur' diyebilecek mi? Esenler'de fazla kahvehane sorunu var. (Namık Kemal sakini)

 M. Tevfik Göksu: Bu Esenler'in değil, İstanbul'un büyük kısmının problemi. Eski çarpık yapılaşmanın cezasını şimdi hepimiz ödüyoruz. İlçemizde yapılaşma 1/1000 ölçekli mevcut imar planlarına göre yapılmakta olup, yönetmeliğe uygun yapılaşmaya müsaade edilmektedir. İnanılmaz bir şekilde toplumumuzda kahvehane kültürü oluştu. Kahvehane açma işi, arz-talep meselesi. Belediye olarak kanunen aranan şartlan taşıyorsa kahvehane açma ruhsatı veriyoruz. Ancak, kahvehane dışına masa atma gibi olumsuzluklar oluyorsa, ekiplerimiz tarafından gereği yapılır.

TOKİ YETKİLENDİRİLDİ

Oruç Reis Mahallesi'nde oturuyorum. İfraz meselesi çözülmüş değil. Bizim bölgede evlerin yıkılıp yerine TOKİ'nin yapacağı evlerden hisse sahiplerine verileceği dedikodusu var.

(Mustafa BELGE) M. Tevfik Göksu: Oruç Reis Mahallesi'nde bulunan 61.200 metrekare alanlı 17 pafta 477 parsel, 8000 metrekare alanlı 17 pafta 539 parsel ve 20880 metrekare alanlı 17 pafta 481 parsel sayılı taşınmazların yer aldığı toplam 90.080 metrekarelik alanın ifraz çalışmaları için TOKİ, Başbakanlık tarafından yetkilendirilmiştir. Bölgede tespitler  TOKİ  tarafından yapılarak maliklerle görüşmelere başlanılacaktır.

Başkanımız kültür kirliliğini gidermek için neler yapıldığını anlatabilir mi?

M. Tevfik Göksu: Göreve gelirken 'Esenler'i en çok kültür tüketen ilçelerden birisi yapacağım' demiştim. Ciddi mesafe kaydettik. Bir kültür merkezimizi açtık, ikincisinin inşaatı sürüyor. Yeni belediye binamız zaten çok amaçlı olacak. Devreye girince şu anki belediye binamızı da kültür merkezi olarak kullanacağız. Her mahalleye içerisinde kütüphane, sinema salonu ve internet imkânları olan ESGEV'ler açıyoruz. 'Esenler 2010'a 100 bin kişi ile katılıyor' projesini uyguluyoruz. İlçenin en merkezi noktasında cumartesi-pazar günleri kitap günleri düzenliyoruz.

Esenler'de ne zaman konut devrimi yaşanacak? Bir etkinlik olduğunda genellikle partiye yakın insanlar haberdar oluyor.

M. Tevfik Göksu: 'Kentsel Yenileme' çalışmalarımız TOKİ,  Kiptaş  ve Esenler Belediyesi olarak 3 koldan sürdürülüyor. TOKİ ile yapacağımız ilk çalışma Çiftehavuzlar Mahallemizde. 85.000 metrekare alanda TOKİ ile proje çalışmasına başlanmış olup, arazi tespit çalışmaları devam etmektedir. Benzer projeleri ilçemizin başka mahallelerinde gerek TOKİ, gerekse KİPTAŞ kanalıyla yürüteceğiz. Buna katılmıyorum. 29 Mart 2009'dan itibaren bütün Esenler halfanın Belediye Başkanıyım. Yaptığımız tüm etkinliklere tüm Esenler halfanı davet ediyoruz. 

Konutların altında faaiıyet gösteren farklı işyerleri hakkında düşünceleriniz nedir? (İsmail KAZANCI)

M. Tevfik Göksu: Ruhsatsız faaliyet gösteriyorsa bildirildiği anda faaliyetine son veriyoruz. Eğer ruhsatlıysa ancak olumsuz bir durum söz konusu ise yine müdahale ederiz.
Akşam/Eren Demir- Taşkın Su


Geri Dön