28 / 03 / 2024

Esenler'de Şehir Düşünce Merkezi açıldı!

 Esenler'de Şehir Düşünce Merkezi açıldı!

Şehir Düşünce Merkezi açıldı Esenler'de açıldı. Açılışta Bakan Bayraktar şu şekilde konuştu: Acilen fay hattı üzerinde bulunan 6.5 milyon konutu elden geçirmeliyiz



Kent kimliğini oluşturmak ve düzenlemek amacıyla oluşturulan Şehir Düşünce Merkezi Esenler'de açıldı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile idari yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 


Erdoğan Bayraktar, İstanbul özelinde Türkiye'nin şehircilik konusunda yenilenmeye mecbur olduğuna dikkat çekerken 'Türkiye'de yirmi milyonluk konut stoğu var. Bunun içinde 6.5 milyonu deprem riski bulunan afete dayanıksız konutlar. Bu konutların acilen elden geçirilmesi şart' dedi. Kentsel dönüşüm yasasının diğer yasalardan daha fazla yaptırım gücü bulunduğunu belirten Bayraktar, 'Bugüne kadar açık gözlüler, kentsel dönüşümleri engellemeye çalışıyordu. Ama şimdi yetki valilere geçecek. Yapım ve uygulama işini biz yapacağız, belediyeler yapacak, vali kendisi ihale edecek. Gereken yapılmazsa görev ihmali dolayısıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.


Yeni Şafak


Geri Dön