26 / 04 / 2024

Esenler'deki askeri arazi belediyeye mi devredildi?

Esenler'deki askeri arazi belediyeye mi devredildi?

Esenler Belediye Meclisi, Esenler sınırları içinde bulunan ve Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri arazinin Esenler Belediyesi’ne devri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya protokol yapma yetkisi verdi.



Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Askeri Arazinin Esenler Belediyesi'ne devri ile ilgili Belediye Başkanı'na protokol yapma yetkisi verilmesi görüşüldü.


KARAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Meclis Başkanı Murat Gülkıran’ın başkanlığındaki toplantı, Esenler Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'nün Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Askeri Arazinin Esenler Belediyesi'ne devri ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya protokol yapma yetkisi verilmesi hakkındaki teklifi oylamaya sunuldu. Söz konusu teklif, AK Partili ve CHP'li Meclis Üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.


ESENLER'İN KADERİ DEĞİŞİYOR

Toplantıda AK Parti Grubu adına söz alan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Belediye Meclisi'nin tarihi bir olaya tanıklık ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Meclis Üyeleri, bugün tarihi bir olaya tanıklık etmenin yanı sıra Esenler için tarihi bir karar alıyorlar. 50 sene sonra, 100 sene sonra bu kararın konuşulacağını düşünüyorum. Çünkü Esenler'in şu anki meskun mahali kadar bir alan Esenler Belediyesi adına tescil edildi. Dolayısıyla Esenler'in kaderi değişiyor. Bu noktada Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu'nun kişisel çabası çok büyük. Askeri alan ilk olarak projelendirdiğinde bile bir kısım arkadaşlar, olabilir mi dedik. Bugün bu tarihi kararı alan bu Meclis'te bulunduğum için mutluyum. İnşallah 100 sonra, 200 sonra bu mesele gündemde olacaktır. Bu tarihi bir Meclis kararıdır. Askeri alanla ilgili müjdeyi, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu 4 Mayıs'ta bizzat Esenler'e gelerek verecekler. Bu vesileyle tüm Esenlerlileri 4 Mayıs’ta Dörtyol Meydanı’na davet ediyorum".

CHP Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta da, "Resmi planlardaki donatı alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacak bu proje rezerv konut alanı kullanılacak. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tevfik Göksu başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.



Geri Dön