20 / 04 / 2024

Esenler'deki FETÖ okulları devlet himayesine alındı!

Esenler'deki FETÖ okulları devlet himayesine alındı!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ''FETÖ’nün buradaki okuluna el konuldu. Buraya Şehit Türkmen Tekin Kız İmam Hatip Lisesi adını verdik.''dedi.



Esenler, 15 Temmuz’u en ağır geçiren ilçelerden biriydi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu o gece il dışında olmasına rağmen krizi telefonla son derece iyi yönetti. Başkan Göksu, ‘100 bin gönüllü vatan nöbetçisi’ projesiyle de bir ilki gerçekleştirdi


‘SMS ORDUMUZLA 24 SAAT NÖBETTEYİZ’ 


Büyük bir projeniz var, anlatır mısınız?


Nöbetlerimiz bitti ama uyanık olmak zorundayız. ‘100 bin gönüllü vatan nöbetçisi’ diye bir proje başlattık. Gönüllü 100 bin kişinin telefonunu aldık.


En ufak bir sıkıntı olursa, herkesi sokaklara davet edip, organize edecekler. Alarm çalacak anlayacağınız, 100 bin kişilik SMS ordusu alarmı. İnsanlarımız gönüllü olmak için kuyruğa girdiler. 3 alarm koyduk. Alarmla ya da selayla çağırabiliriz. Bu alarmlar, “Şu meydana gelin, emniyetin önüne gelin” gibi haber verecekler.


‘ŞEHİTLERİMİZİ MEYDANLARDA YAŞATACAĞIZ’ 



15 Temmuz şehitleri için Esenler’de neler yaptınız? 


Öncelikle önemli olan şehitlerimizin ailelerini yalnız bırakmamak. Sürekli kapılarını çalıyoruz. Ayrıca somut adımlar da attık. FETÖ’nün buradaki okuluna el konuldu. Buraya Şehit Türkmen Tekin Kız İmam Hatip Lisesi adını verdik.


Şu anda şehitlerimizin isimlerini mahallelere, okullara ya da tesislere veriyoruz. Şehit oldukları yere de anıtlarını dikiyoruz. O3 Otobanı üzerine bu kardeşlerimizin isimlerinin yaşayacağı anıtlar dikiyoruz. Bazı meydanlara isimlerini veriyoruz. Bu kardeşlerimiz, Topçu Kışlası’ndan çıkan tankla şehit oldular. Orası bize devredildi. O alanın en büyük meydanına şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. Böylece bu kardeşlerimizin isimleri Esenler’de ebediyen yaşayacak.




Posta


Geri Dön