28 / 03 / 2024

Esenler'in tarihi projesin ilk imzalar atıldı!

Esenler'in tarihi projesin ilk imzalar atıldı!

Esenler'in tarihini ve talihini değiştirecek dev projenin startı verildi. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesinin protokolü, İdris Güllüce ve Mehmet Tevfik Göksu tarafından imzalandı.



Esenler'in tarihini ve talihini değiştirecek dev projenin startı verildi. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye'nin en büyük şehir parkı projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından imzalandı. 


Esenler haklının yıllardır beklediği ve 11 Mayıs günü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan tarihi projede ilk imzalar atıldı. Dünyanın En Büyük Kentsel Dönüşüm ve Dünyanın Üçüncü, Türkiye'nin En Büyük Şehir Parkı Projesi'nin Protokol İmza Töreni, Esenler'de Ramada Plaza'da yapıldı. 


Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dededoğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile çok sayıda davetli katıldı. 


Tarihi projenin tanıtımı filmi ile başlayan törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Esenler halkının 11 Mayıs günü tarihi bir ana tanıklık ettiğine dikkat çeken Başkan Göksu,"Esenlediler yıllardır bu projeyi bekliyordu. O gün Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun açkıladığı tarihi proje ile Esenler halkının acıları son buldu. 


Bu proje ile Esenler yeni umutlara yeni heyecanlara yelken açtı" dedi. 

Başkan Göksu, Esenler ilçe sınırları içerisinde bulunan 8,7 milyon metrekare alanın kentsel dönüşüm çalışmaları için gerekli rezerv alan sıkıntısını ortadan kaldıracağını söyledi. Projenin dört temel özelliğe sahip olduğunu anlatan Göksu,"Bu proje, günümüz modern hayatının yalnızlaştırdığı insanımızın yalnızlığına son verecek. Kuracağımız şehir, toprağa yakın olacak; en fazla altı katlı binalardan oluşacak. Geleneksel mimari ile modern bir şehir kurulacak; son teknoloji bilgi işlem ürünleriyle donatılmış olacak. En önemli özelliği ise, bu şehir kendi üzerinde yaşayana bir maliyet getirmeyecek. Bu şehir duvarlarla örülmüş, duvarların içine hapsedilmiş siteler değil, her anlamda birbiriyle bütünleşen bir şehir olacak" diye konuştu. 


Bizim Anadolu


Geri Dön