28 / 03 / 2024

Esentepe'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Esentepe'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Esentepe'de kentsel dönüşüm başlayacak. Karar alma süreçlerine vatandaşları da dahil etmek isteyen Nilüfer Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarının ilk etabında yer alan Esentepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.



Esentepe Mahalle Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda Fethiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşümün niçin gerektiğini anlattı. 

Nilüfer'de yenileme alanları olarak 11 bölge belirlediklerini belirten Bozbey, Esentepe Mahallesi'nin de dönüşüme ihtiyacı olduğunun altını çizdi. 

Esentepe Mahallesi sakinleriyle uygulama öncesinde birlikte karar almak istediklerini, sürecin her aşamasında ve kararlarda vatandaşın katılımını esas aldıklarını vurgulayan Bozbey, "Bir yola çıkıyoruz. Bu yolculukta herkes taşın altına elini koyacak. 'Biz yaptık, siz de kabul edeceksiniz' diyenlerden değiliz. 

Onun için yola çıkışımızı sizinle paylaşmak için toplandık. Bu yolculuğun sonucunda herkesin gülümsemesini sağlayacak bir hedefimiz var. Bizim derdimiz herkesin fikrini söylediği, ortaklaştırılmış bir kararın çıkması. Herkes bu evleri kendi emeğiyle yaptı. Kimsenin aklına 'bizim emeklerimiz boşa gidecek' diye bir şey gelmesin" dedi. 


Posta Bursa


Geri Dön