19 / 04 / 2024

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Esenyurt projeleri masaya yatırıldı.




Esenyurt Belediyesi Nisan Ay’ı Meclisi 2’nci oturumu gerçekleşti. Esenyurt Belediye Başkan Vekili, Avukat Emin Batmazoğlu’nun yönettiği Meclis toplantısında toplam 18 gündem maddesi görüşüldü. Gündem Maddelerinin oy birliği ve oy çokluğuyla geçtiği Nisan Ay’ı Meclisi’nde Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu Meclis gündemin 17’nci maddesi olan 2016 yılı faaliyet raporunu sundu.

 

“Bütçemiz 2003 yılında 14 trilyon iken, 2016 senesinde 670 trilyon oldu”

Meclis Toplantısında 2016 faaliyet raporlarını sunan Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu, “2003 senesinde belediye bütçesi 14 trilyon iken, şuan geldiğimiz rakam ise 2016 yılında 670 trilyon olmuştur. Buda ilçemizin ne kadar geliştiğini ve büyüdüğünü gösteriyor. Bütçemizin 399 trilyonu yatırım olarak kullanılmıştır. Sporla ilgili yatırımımız ise %2’dir ve şuan 96 bin kayıtlı sporcumuz var. Yüzde 2’nin daha da üzerine çıkmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

“Projesi hazır olan birçok yatırımlarımız var”

Sözlerine devam ederek yapılan hizmetlerden bahseden Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt İlçemiz şuan 1 milyona yakın nüfusu buldu ve İstanbul’un en kalabalık nüfuslu ve en çok göç alan ilçesi haline geldi. İlçemizdeki yatırımlarımız üzerine şuan daha da çok çalışıyoruz. Hayvan Barınağımız, Termallerimizin, Kültür Merkezlerimiz, Okullarımız, Dini alanlarımız, Spor alanlarımız, Hastanelerimiz, Parklarımız, Kapalı Pazar ve Otoparklarımız, Madde Bağımlıları Merkezimiz, Kadın Konuk Evimiz, Muhtarlıklarımız, Aile Sağlık Merkezlerimiz, Stadyumlarımız ve projesi hazır olan birçok yatırımlarımız var” dedi.

 

Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun 2016 faaliyet raporlarını sunması ardından CHP Grup Sözcüsü Yavuz İren söz alarak bütçe hakkında düşünceleri ve eleştirilerini dile getirdi.

 

Daha sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Taner Uluğ,  “80 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyet olarak ülkenin 1 milyon nüfusunu barındıran bir ilçede yaşıyoruz. Bu da Türkiye’de yaşayan her yüz vatandaştan birinin Esenyurt ilçemizde yaşıyor olduğunu gösteriyor. İlçe olarak Hastane eksikliği yaşıyoruz” dedi.

 

Uluğ’un sorusuna karşı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Akboğa, “ Mevcut hastanemizin hemen yanında 250 yataklı Devlet Hastanesi projemiz var. Biz bunun yapımıyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile gerekli görüşmelerimizi yaptık, fakat ihalemizi alamadık. Çünkü Sağlık Bakanlığımız tarafından bölgesel Hastanelere ağırlık verildi. 9 Madde’de olduğu gibi kredi alarak vatandaşlarımızın Hastane ihtiyacını bekletmeden kazandırmış oluyoruz ve finansal yönetim biçimi ile hem parayı uzun vadeli kullanmış olup, hem de yapım sonrası ise geri alıyoruz ”dedi.

 

Son olarak konuşan ve 2016 Mali Yılı, Denetim Komisyon Raporu sunan Togay Çoban, “ Komisyondaki arkadaşlarıma, birim müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza, personellerimize ve 39 İlçe içerisinde gerek nüfusuyla, gerek bütçesiyle ve gerekse yatırımlarıyla bizleri birinci sıraya taşıyan Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.



Esenyurt Belediyesi



Geri Dön