19 / 04 / 2024

Esenyurt Belediyesi'nden Bağımsızlık Köyü Projesi!

Esenyurt Belediyesi'nden Bağımsızlık Köyü Projesi!

Esenyurt Belediyesi, bağımlılık problemi olan gençlere konaklama, gıda ve mesleki eğitim hizmetleri verilecek merkez kuruyor. Eğitim sonunda, Esenyurt’tak işyerlerinde istihdam sağlanacak.



Esenyurt Belediyesi, ülkenin kanayan yaralarından biri olan uyuşturucu ve madde bağımlısı gençler için harekete geçti! Belediye 14 bin metrekare alan üzerine uyuşturucu tedavi merkezi kuruyor. Dev komplekste 18-35 yaş arası bağımlılık geçmişi olan ve tedavisi tamamlanan gençlere konaklama, beslenme, sağlık, eğitim, mesleki eğitim hizmetleri verilecek. Burada mesleki eğitimi tamamlayan gençler Esenyurt’ta bulunan fabrika ve işyerlerinde istihdam edilecek. Bağımsızlık Köyü projesinden önce hayata geçirilen ‘Başlangıç Tedavi Merkezi’nde ise gençlere tiyatro dersleri veriliyor.


EN AZ 3 EN ÇOK 6 AY TEDAVİ

Esenyurt Belediyesi, Bağımsızlık Köyü Projesi’ni hayata geçiriyor. Adeta AMATEM’i andıran projede yok yok. 18-35 yaş arasında gençlere hizmet verecek komplekin dışarıyla bağlantısı kesilecek. Burada rehabilite olacak gençlerin dışarıyla bağlantısı kesilecek. Tedavi sürecinin ardından mesleki kurslar verilecek. Spor aktivitelerinin birçoğunun olacağı kampüsta 40 yatak bulunacak. Tedavi ve rehabilite süreci 3 ila 6 ay arasında değişecek. Burada tedavi ve rehabilite sürecini tamamlayan gençler Esenyurt’ta faaliyet gösteren fabrikalarda işe yerleştirilecek.


Akşam 


Geri Dön