29 / 03 / 2024

Esenyurt Botanica İstanbul'da metrekaresi 2 bin 700 TL!

Esenyurt Botanica İstanbul'da metrekaresi 2 bin 700 TL!

İstanbul Esenyurt'ta Mutlu İnşaat ve Ak Proje'nin ortak girişimi ile hayata geçirilen Botanica İstanbul, metrekaresi 2 bin 700 liraya satışa çıktı..



İstanbul Esenyurt'ta Mutlu İnşaat ve Ak Proje'nin ortak girişimi ile hayata geçirilen Botanica İstanbul, metrekaresi 2 bin 700 liraya satışa çıktı. 28 dönüm üzerinde 7 blokta 477 daireden oluşan projenin lansman öncesinde yüzde 30'u satıldı. 1+1 ila 4+1 daire tiplerinin bulunduğu projenin öne çıkan noktası 1+1 tipi dairelerden oluşan 2 bloğun diğer bölümlerden ayrı giriş-çıkış, otopark, sosyal alanları kullanacak olması. Proje ortaklarından Furkan Hamzaoğlu, "1+1 tipi 191 daireyi aile hayatından ayırdık" diye konuştu. 


ABU DABİ'DE TANITILACAK 

Yabancı yatırımcıdan da talep gören Botanica İstanbul'un yurtdışı lansmanı ise 21 Nisan'da Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi'deki City Scape fuarında yapılacak. Proje ortaklarından Ak Proje Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin 250 milyon TL'lik hasılat beklediklerini ve şimdiden yüzde 30'unun satıldığını ifade etti. Soytekin, Abu Dabi City Scape fuarında da yabancı yatırımcılardan ilgi göreceklerine inandıklarını belirterek yurtdışında satış sıkıntısı yaşanmayacağını ifade etti. Daireler bittiğinde metrekare fiyatının 4 binTL'yi aşmasını beklediklerini vurgulayan Soytekin, daire alacakların lansman dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyerek, "Bu dönemi avantaja çevirmeliler" dedi. 


YÜZDE 80'İ YEŞİL ALANA AYRILDI

Furkan Hamzaoğlu, "Zengin sosyal tesisler ve yüzde 80 yeşil alana sahip Botanica İstanbul, metrobüs, otobüs durakları ve E-5'in yanı başında yer almasıyla çok özel bir konuma sahip" diye konuştu. Projenin lokasyonu hakkında bilgi veren Hamzaoğlu, "Çevrede Marmarapark AVM, Migros, Bauhouse ve Real Market gibi alışveriş merkezleri bulunuyor. Projeyle lokasyon avantajlarını bir araya getirdiğinizde, yatırımcılar için de ciddi bir kazanç vaadi var" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön