29 / 03 / 2024

Esenyurt dünyanın ilgisini çekiyor!

Esenyurt dünyanın ilgisini çekiyor!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugün ''Esenyurt'ta yaşam'' konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...



Sizlerinde bildiği gibi zaman zaman İstanbul’da; İstanbul’ un ve hatta Dünyanın ilgisini çeken bölgeleri mercek altına alıyor “ yatırım ve yaşam kararlarınıza “ ışık tutuyorum.


İstanbul’ da Bir çok şansın bir araya geldiği yere; ben ESENYURT diyorum. 19. yüzyılın başlarında Ekrem Ömer Paşa'ya ait çiftlik toprağında kurulan bu yerleşme, buranın hissedarlarından olan Eşkinozgillerden; Eşkinoz, 1967'de Esenyurt adını almıştır.


2008 yılında ilçe statüsü kazanan Esenyurt, doğusunda Avcılar, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde Arnavutköy ve güneyinde Beylikdüzü ilçeleri ile komşudur. Esenyurt yerleşim yeri bütünü, Marmara bölgesinin Trakya alt bölgesinde, İstanbul Metropolitan alan sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu bölgenin doğusunda Küçükçekmece Gölü, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde Hoşdere mahallesi, Bahçeşehir ve TEM Karayolu, güneyinde Firuzköy ve E-5 Karayolu bulunmaktadır.


Bahçeşehir-Büyükçekmece- Beylikdüzü üçgeninin tam ortasında yer almasına rağmen yıllar önce, bu üç bölge kadar öne çıkmayan Esenyurt günümüzde kabuğundan tamamen çıkarak İstanbul’ un, Türkiye’ nin hatta Dünya’ nın ilgisini çekmektedir.


Günümüzde Esenyurt; siteler bazında gelişmenin, alt yapı ve kent dokusunda harmanlanarak sunulduğu “ modern bir kent “ yerleşim/yaşam tercihi yolunda hızla ilerlemektedir. Esenyurt’ da yaşam; sitelerden sokaklara, caddeler ve mahallelere planlanmaktadır.


Yaşamın/Yerleşimin tüm ihtiyaçları en modern hastanesinden, eğitim kurumlarına; eğlencesinden, dinlencesine; sporundan, kültürüne; Ticaretinden, Alışverişine, parkından, vadisine... sunulmaktadır.


Türkiye’de en fazla gayrimenkul işlemleri sıralamasında önemli yer tutan Esenyurt, gayrimenkul yatırımına yönelen yabancıların İstanbul Tercihlerinin başında gelemektedir.


Farklı yerleşim ve yaşam tercihlerinin bir araya geldiği Esenyurt’ da;


- Bölge sanayisi ve sanayicisinin müstakil yaşam tercihine yönelik olarak villa

- 7 üniversite yerleşkesine yakınlığı ile genç nüfusa yönelik 1+1 konutlar

- Yabancı tercihi ile artan 2+1 konut talebi

- Ulaşım yollarına yakınlığı ile aile yaşam tercihi ile 3+1 ve 4+1 konutlar Üretilmektedir.


Esenyurt gayrimenkul karmasında; villa, daire, residance, home-office, office, AVM,Mağaza gibi ihtiyaça göre tüm çeşitlilik gözlemlenmektedir.


Alışveriş yaşamı ile kendi kendine yetebilen bir Esenyurt çevre ilçe ve bölgelerden talebe ev sahipliği yapmakta yerleşim/yaşam tercihinde önemli bir yer tutmaktadır. İstanbul'un büyük 25 alışveriş merkezinden 4’ ü Esenyurt sınırları içinde hizmet vermektedir.


Esenyurt; “modern konut” olarak tanımlanan, içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk oyun alanları, yeme-içme birimleri, rekreasyon alanları, rekreatif yeşil alanlar vb. sosyal alanlar barındıran, etrafı çevrili, otopark imkanı bulunan güvenlikli siteler şeklinde gelişim göstermektedir.


Türkiye’ ye yön verenler Esenyurt’ a yön vermektedir ; Dünya’ da ve Türkiye’ de İnşaat sektörünün imalat, alt yapı, beton, çimento, üst yapı gibi farklı kollarına hizmet veren Tekfen İnşaat, Onur Beton Onur Çimento, Garanti Koza, Akiş, Makyol gibi devler; Milyonlarca ve Milyar dolarlık proje tercihlerinde bulunmaktadır.


Nedenlerini bir sonraki yazımda açıklayacağım Yabancı talebine ayak uydurmaya çalışan yerli talebini “ Esenyurt’ da yaşam ve yatırım fırsatlarını “ değerlendirmeye davet ediyorum.



BİLGE ÖZDEMİR

KELEŞOĞLU HOLDİNG 

PAZARLAMA VE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ 



Geri Dön