19 / 03 / 2024

Esenyurt gayrimenkulde yatırım fırsatı sunan bölge!

Esenyurt gayrimenkulde yatırım fırsatı sunan bölge!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Esenyurt'ta gayrimenkul yatırımı kazandırır mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...



Yazılarınızı keyifle takip ediyoruz. Siz her zaman yatırım için formüllerden bahsediyorsunuz ama biz yine de işin içinden çıkamadık. Esenyurt'tan bir konut projesinden ev almayı düşündük. Biz Kurtuluşta oturuyoruz ve Esenyurt'a yaşlılığımızda bile taşınamayız, komşumuz iki yıl önce Esenyurt'ta bir projeye girdi ve çok kazandı. Biz o zaman tereddüt etmiştik ama şimdi yatırım yapalım diyoruz. Size de bir danışmak istedik. Ne dersiniz? 


Esenyurt her ne kadar aklımızda mağdurlarıyla kalmış olsa da İstanbul'un önemli yatırım fırsatlarını da sunan bir bölge. Ancak almayı düşündüğünüz evi hangi firma yapıyor? Daha önce o firmanın geliştirdiği projeler neler? Kaç yılda kaç konutluk bir projeyi bitmiş bir firma? Teknik şartname ve sözleşmede size satış ofisinde söylenen her şey yazıyor mu? Sözleşmeniz noter onayıyla imzalanabiliyor mu? aldığınız evi kime ve ne kadar kiraya verebileceksiniz? Bölgedeki kira çarpanı, amortisman süresi nedir? Bölgede kiraya verilen evlerin ortalama kirası ne kadara denk geliyor? Aynı bölgede sizin alacaksınız evin kaç tane alternatifi olması bekleniyor? Kısacası, bu karar sadece iç güdülerle ve daha önce yaşanmış olumlu örneklerle ne yazık ki verilemez. Bana daha detaylı bir mail atarsanız, size ortalama bir tablo çizeriz. Ancak lütfen, bu soruların cevabını bilip, değerlendirmeden yatırım yapmayın. 




Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet



Geri Dön