24 / 04 / 2024

Esenyurt Güzelyurt'a yeni cami inşa edilecek!

Esenyurt Güzelyurt'a yeni cami inşa edilecek!

Esenyurt Belediyesi'nden yapılan açıklamada Güzelyurt Mahallesi'ndeki E-5 Karayolu'na cepheli yerin planlarda dini tesis alanı olarak belirlendiğini ve bu amaçla inşaat çalışması yapılacağı belirtildi.



Yapılan açıklamanın ardından akıllara Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun, "O yeşil alanı, cami yapacağız. Ama bir farkı olacak; şerefeler üç tane olacak hoparlörü de Bizimkent'e çevireceğim. O zaman bak nasıl oluyor. Ezan nasıl duyuluyor" şeklindeki açıklaması geldi.


Konut ya da başka inşaat yapılmayacak


Güzelyurt Mahallesi'nde E-5 Karayolu'na cephe yeşil alanın inşaat yapılmak üzere çevrilmesinin ardından Esenyurt Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada haberde adı geçen alanın, Esenyurt Belediyesi planlarında Dini Tesis Alanı (Cami) olarak belirlendiği belirtilerek, "Planlar doğrultusunda inşa çalışmaları yapılacaktır. Konut ya da başkaca bir inşaat çalışması olmayacaktır" denildi. 


Hoparlörü de Bizimkent'e çevireceğim!


Yapılan açıklamasının ardından akıllara, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yaklaşık bir yıl önce adı geçen yerle ilgili verdiği beyanat geldi. Bir dernek toplantısında konuşan Kadıoğlu, Beylikdüzü Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin ezanla ilgili verdiği bir sözlü önergeye atıfta bulunarak, "Kızılay ve Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bıraktığım o yeşil alanı, cami yapacağız. Ama bir farkı olacak, şerefeler üç tane, hoparlörü de Bizimkent'e çevireceğim" ifadesini kullanmıştı.


Yeşil alan olarak kalmalı


E-5'e cephe ve yürüyüş bandı üzerinde yer alan ve planlarda dini tesis alanı olarak geçen alanın yapılaşmaya açılacağının duyulmasının ardından çevre sakinleri bu karara tepki gösterdi. Adı geçen yerde herhangi bir inşaat çalışmasının uygun olamyacağını dile getiren vatandaşlar, bu yeşil alanın geçmişte imara açılmasının da yanlış olduğunu vurguladı. 


Gazetemistanbul


Geri Dön