19 / 04 / 2024

Esenyurt imar sorunu için CHP suç duyurusunda bulundu!

Esenyurt imar sorunu için CHP suç duyurusunda bulundu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında olduğu bir grup CHP'li milletvekili, İstanbul'da son dönemlerde yapıldığını iddia ettikleri imar yolsuzluğuna ilişkin suç duyurusunda bulundu...




CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de aralarında olduğu bir grup CHP'li milletvekili, İstanbul'da son dönemlerde yapıldığını iddia ettikleri imar yolsuzluklarına ilişkin, eski içişleri bakanları ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve bu belediyedeki bazı çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

     Tekin ve CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Mevlüt Aslanoğlu ve Ayşe Danışoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, savcılığa İstanbul'da yapıldığını iddia ettikleri imar yolsuzluklarına ilişkin suç duyurusu dilekçelerini sundu. 

     Adliye girişindeki merpenlerinde basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, ''İstanbul'da özellikle son dönemlerde organize imar yolsuzluklarıyla ilgili suç duyurusunda'' bulunduklarını söyledi. 

     

     -''Başbakan'a yolsuzluk haritası gönderdim''- 

     

     Geçtiğimiz hafta ''Bizim dönemimizde yolsuzluk bitmiştir'' ifadelerini kullandığını belirttiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı insafa davet eden Tekin, ''Sayın Başbakan'a ben, İstanbul'daki organize yolsuzlukla ilgili bir harita gönderdim. Kendisi eski belediye başkanıdır. Lütfedip o yolsuzluk haritasına baktığında, İstanbulluların cumhuriyet tarihinde ilk kez organize edilmiş, çeteleştirilmiş bir imar yolsuzluğuyla nasıl karşı karşıya olduğunu görmüş olacak'' ifadesini kullandı. 

     Gürsel Tekin, Esenyurt'ta imarla ilgili binlerce kişinin mağduriyet yaşadığını aktararak, otopark ücretleri dahil çeşitli suç duyurularında bulunduklarını söyledi. 

     

     -İsrail'in özür dilemesi- 

     

     Tekin, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle ilgili bir soru üzerine de, ''Sadece bu konuda konuşmak istiyoruz. Onu başka bir konuda konuşuruz. O da başka bir organize iş'' dedi. 

     CHP'liler tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 5 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde, eski içişleri bakanları Abdülkadir Aksu, Beşir Atalay ve İdris Naim Şahin ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Belediyesi'nin bazı yetkililerinin, ''imar kirliliğine neden olma'', ''görevi kötüye kullanma'' ve ''imar kanununu ihlal'' suçlarından cezalandarılmaları talep ediliyor. 


AA


Geri Dön