26 / 04 / 2024

Esenyurt imar sorununda düğüm 13 Ağustos'ta çözülecek!

Esenyurt imar sorununda düğüm 13 Ağustos'ta çözülecek!

Yaklaşık 1 yıldır devam eden Esenyurt imar sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Ağustos tarihinde yapacağı toplantısında çözüme kavuşacak



Esenyurt imar sorununda düğüm 13 Ağustos ta çözülecek!


AKP’li meclis üyeleri ve İBB yönetimi bir defaya mahsus olmak üzere Esenyurt’ta imar sorunun çözülmesini istiyor. Çözüm olarak da Esenyurt ilçe belediyesinin ruhsat verdiği projelerdeki emsal yoğunluğuna karşı konut yapımcısı şirketlerin aynı ilçe sınırlarında arsa alıp park yapılmasını sunuyor.


CHP’li belediye meclis üyeleri ise Esenyurt’ta yapılanların bütün İstanbul’a emsal teşkil edeceğini şehircilik açısından yapılanın yanlış olduğu görüşünü savunuyor.


Esenyurt’ta proje yapan şirketlerin patronları ise istenilen park arsalarının şirketleri finansal açıdan zora sokacağı görüşünde. Zaten geciken inşaatlar nedeniyle maliyetlerinin arttığını park arsalarının alınmasının zorunlu hale gelmesi durumunda bir çok inşaatın yarım kalacağı tezini savunuyor. Mevut ruhsatların bir defaya mahsus geçerli sayılmasını istiyor.


Esenyurt’ta ev alış olan 30 bin kişi 13 Ağustos haftası İBB’den çıkacak kararı bekliyor.


İBB Meclisi’nin haziran ayında aldığı kararla ilgili CHP üyeleri dava açmaya hazırlanıyor. Dava için imar planının askıya çıkması bekleniliyor. CHP’li üyeler Ağustos ayında da istedikleri karar çıkmazsa yine dava açacak.



Geri Dön