25 / 04 / 2024

Esenyurt inşaatçıları dernek kuruyor!

Esenyurt inşaatçıları dernek kuruyor!

Yaşananların izlerini silmek ve bölgenin adını temize çıkarmak ve benzeri durumların yeniden yaşanmasının önüne geçmek için Esenyurt Belediyesi öncülüğünde 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği' kuruluyor.



Esenyurt'un, ruhsat sorunu uzun süre gündemde XL kalmıştı. Yaşanan sorunlar nedeni ile sıkıntıya düşen ünlü firmalar da olmuştu. 

Yaşananların izlerini silmek ve bölgenin adını temize çıkarmak ve benzeri durumların yeniden yaşanmasının önüne geçmek için Esenyurt Belediyesi öncülüğünde 'Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği' kuruluyor. Dernek ile bölgede faaliyet gösteren irili-ufaklı yaklaşık 500 inşaat firması kontrol altına alınmış olacak ve yeni mağduriyetler yaşanmaması için çalışmalar yapılacak. 

Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği' nin kurucu başkanlığını Özyurtlar Şirkeder Grubu Başkam Tamer Ozyurt üstlendi. 

Esenyurt'ta geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrarlanmasının önüne geçmek üzere dernekleşme çalışmalarına başladıklarını Temmuz ayı sonunda derneğin faaliyete geçmesini planladıklarını söylüyor. 

Bölgedeki sorunları çözmek üzere belediye ile birlikte hareket edeceklerine işaret eden Özyurüar, dernek olarak tüm firmaların finansal gücü ve iş kalitesi hakkında bilgi sahibi olup bu bilgileri belediye ile paylaşacaklarını vurguluyor. Esenyurt'ta maddi sorunlar nedeniyle yaklaşık 5 bin konutun yarım kaldığını belirten Ozyurt, "Bu sorunlar nedeniyle bölgenin imajı zedelendi. Esenyurt'tan ev alıp mağdur olanlar arasında yabancı yatırımcılar da bulunuyor. Dernek olarak yabancı yaürımcı gözünde Esenyurt'un imajını tazeleyecek çalışmalar yapmayı planlıyoruz" diyor. 


Ekonomist Mortgage


Geri Dön