25 / 04 / 2024

Esenyurt kent konseyi toplandı!

Esenyurt kent konseyi toplandı!

Kent Konseyi Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetiminde toplanan Esenyurt Kent Konseyi madde bağımlılığı, eğitim ve gençlik ile ilgili konuları ele aldı.



Esenyurt Kent Konseyi 3’ncü Olağan Toplantısı, Kent Konseyi Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu yönetiminde toplandı. Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayı VIP Salonunda gerçekleşen toplantıya Esenyurt Kent Konseyi Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Kent Konseyi madde bağımlılığı, eğitim ve gençlik ile ilgili konuları ele aldı.


“6 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS VERDİK”

Esenyurt ’ta eğitim adına yapılan faaliyetleri anlatan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, “Esenyurt Belediyesi olarak 2015 yılı içerisinde 30 bin öğrenciye kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduk. 134 bin öğrencimize 680 bin adet defter dağıttık. Okul yapımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşası biten okullarımızın açılışını yapacağız. Belediye Başkanımızın çabalarıyla geçen yıl 6 binin üzerinde üniversite öğrencisine bin 600 TL nakdi burs yardımında bulunduk. Bu yılda belediyemize burs başvurusunda bulunan 8 bin 126 öğrencimize burs yardımı yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Üniversite öğrencilerimize yönelik bu destek bizzat belediye başkanımızın kendi çabaları ile ve öğrencinin durumuna bakılmaksızın veriliyor” dedi.


“YAKLAŞIK 10 BİN GENÇ TEDAVİ EDİLDİ”

Karakaş’ın ardından Gençlik ile ilgili konulardan söz eden Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Ali Murat Alatepe, Kent Konseyi yönetim ve yürütme kurulu olarak her komisyondan bir genç belirlenerek gençlik komisyonu oluşması önerisinde bulundu. Alatepe, “Gençlerimiz arasında uyuşturucu madde kullanımı her geçen gün artmaktadır. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için belediyemizin yaptığı çalışmalar oldukça önemlidir. Çok sayıda gencimizin tedavi edilmesine vesile olduk. Gençlerimizi bu illetten kurtarıp hayata kazandırmak ve geleceğini hazırlamak için projeler üretmeliyiz. Çevremizdeki gençlerimizi sosyal projelere dahil edersek onları uyuşturucu maddelerden daha iyi kurtarabiliriz” dedi.


“KAHVEDE DEĞİL KÜTÜPHANEDE TOPLANMALIYIZ”

Kadın, aile, kültür, sanat ve madde bağımlılığı konularında yapılan faaliyetleri slayt eşliğinde anlatan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, “Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi’ni açarak burada uzman psikologlarımız ve uzman ekibimiz eşliğinde madde bağımlısı olan çocuklarımızı, gençlerimizi bu zehirlerden kurtarmaya çalışıyoruz. Bu konuda iyi derecede yol kat ettik. Kültür ve Sanat alanında her yaştan tiyatroları, seminerleri, konserleri ve kursları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özellikle çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için kreşler, bilgi evleri, kütüphaneler açtık. Kütüphanelerimizde hemen her konuda ve her yaşa uygun Kitaplarımız vardır. Çocuklarımız ve gençlerimizin sigara, Alkol, uyuşturucu yerine ellerine kitap almalarını, kahve köşelerinde toplanacaklarına kütüphanelerde toplanmalarına imkan sağlıyoruz” dedi. Gündem maddelerine eklenen ‘İnanç ve ibadet’ için yapılacak faaliyetler Anayasa’da yapılacak değişikliklerden sonra netleşmesi konusunda fikir birliğine varıldı.


Milliyet 


Geri Dön