20 / 04 / 2024

Esenyurt Muhammed Mustafa Kuran Kursu'nun temeli atıldı!

Esenyurt Muhammed Mustafa Kuran Kursu'nun temeli atıldı!

Muhammed Mustafa İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Esenyurt ’ta faaliyete girecek binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmada geçmişte yaşanan sıkıntılara değindi.



Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci,  Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İstanbul 3’ncü Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Övür, İslam âlimleri, dernek yetkilileri ile Esenyurtlu vatandaşlar katıldı. 


“Hamdolsun artık Kuran’a giden yollar açık” 

İlahi dinletilerinin ardından kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmada geçmişte yaşanan sıkıntılara değindi. Başkan Kadıoğlu, “Ülkemizde bir zamanlar burada eğitimini vereceğimiz Kur’an’ın yasaklandığını ve onu okuyanların tutuklandığını, okutanların sürgüne gönderildiğini, Kur’an’larını toplanıp yakıldığını sakın unutmayın. Kuran âlimlerinin koca Türkiye’de il il dolaştırıldığını, Kur’an eğitimi verilen medreselerinin kapatıldığını, camilerin kışlaya çevrildiğini sakın unutmayın. Hamdolsun ki artık ülkemizde Kuran eğitimine giden yollar açık” dedi.

Geçmişin unutulmamasını söyleyen Başkan Kadıoğlu, “Kimdi bunlar neydi bunlar bu millete bu kadar zulmü kim yapıyordu. Biz darbeleri, ümmetçi zihniyetimizi Kuran’a bağlılığımızı kaybettiğimizden yedik. Suçu birazda kendimizde arayalım. Umuyoruz ki sizler bu eğitimi verirken gençlerimiz ümmet zihniyetinden ayrılmasın. Bölücü zihniyete kapınızı kapatırsanız birlik ve beraberliğinize giden yolu açar ve aydınlatırsınız. Burada okunacak Kuran etraftaki insanları da etkileyecektir. Birileri mutlaka rahatsız olacak, sizlere irtica yuvası diyecektir. Sakın etkilenmeyin. Yolunuz hak yoludur inşallah” diye konuştu.

Başkan Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan minik öğrenciler başkana çiçek takdim etmek istedi. Başkan Kadıoğlu öğrencilere teşekkür ederek çiçeğin eşi Rabia Kadıoğlu verilmesini rica etti.

Başkan Kadıoğlu ve protokol mensupları daha sonra hep birlikte butonuna basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.



Geri Dön