19 / 04 / 2024

Esenyurt Saylan İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt Saylan İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt'ta inşa edilmesi planlanan Vera Vizyon, Tac Mahal ve Tac Mahal Prestij projelerinin mağdurları bugün saat 13:00'te Haramidere Carrefour'un altındaki arsada eylem yaptı.



Tac Mahal Prestij, Vera Vizyon ve Tac Mahal projesinde 30 milyon TL'ye yakın para toplanıldığını ve projenin ortada olmadığını savunan inşaat mağdurları, bugün Haramidere Carrefour'un altında arsada saat 13:00'te eylemlerini gerçekleştirdi.


Daha öncede Esenyurt Belediyesi önünde eylem yapmış olan 837 mağdurun arasında İETT ve İSKİ çalışanlarının yanı sıra pilotlarlar da bulunuyor.


800 dairenin 303'ü pilotlara satıldı


800 dairelik Vera Vizyon projesinde konutlar 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde tasarlandı. Teslimlerin 2014'te gerçekleşmesi planlanan projenin inşaatı başlamadı.  Projedeki evlerin 303 tanesinin pilotlara satıldı.


Tac Mahal Prestij'in teslimi 2014'teydi


Toplam daire sayısının 737 olarak belirlendiği Tac Mahal Prestij projesinin 2014'te teslim edilmesi öngörülüyordu. İnşaatına henüz başlanılmayan proje kamu kuruluşlarında çalışan vatandaşlara satılmıştı.  1+0, 1+1, 2+1, 3+1 daire tipleri yer alacaktı.


Saylan İnşaat mağdurları, Esen Sağlık yetkilisi Vahit Şafak, Hiper yetkilisi İbrahim Genç, Saylan yetkilisi Ömer Faruk Karabulut ve Uluhan yetkilisi Aktül'ün düzenlenen çözüm toplantılarına katılmalarını, kendi aralarında çözüm üretmelerini, uzlaşıp çözümle ilgili proje geliştirmelerini ve arsaları gerçek sahipleri olan mağdurlara iade etmesini istedi.


Seylan İnşaat mağdurlarının açıklaması için tıklayınız.


Seylan İnşaat mağdurlarının açıklaması için tıklayınız.


Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com





Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;



Esenyurt'ta konut projesi kapsamında bir inşaat firmasıyla anlaşan, ancak aradan yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen konutlarına kavuşamadıklarını öne süren vatandaşlar kırmızı kartlı, düdüklü eylem yaptı.


Haramidere mevkiinde D-100 Karayolu kenarındaki inşaatın yapılması planlanan boş arazide toplanan grup, ellerindeki kırmızı kartları gösterip bir süre düdük çaldı.


Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, söz konusu inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek yetkililerden yardım istedi.


Ellerinde "Sesimizi duyan var mı?", "Devletimiz nerede?" pankartları taşıyan grup adına Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu  açıklama yaptı. Yapılan bütün konutların alıcılarının risk altında olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Buradaki insanlar dolandırılmış durumda. Ne yazık ki çaresizlik içinde boş arsada toplantı yapmaktan öteye ellerinden bir şey gelmiyor. Bu açıkça dolandırıcılıktır" dedi. Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlardan bazıları, bu durumu yargıya taşıdıklarını ancak henüz bir sonuca varamadıklarını söyledi. Eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.


Bölgede yarım kalan bir dizi proje bulunuyor. Konut sahipleri, şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.


Hürriyet 




Geri Dön