25 / 04 / 2024

Esenyurt Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu'nun temeli atıldı!

Esenyurt İnönü Mahallesinde, Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu’nun temeli Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla atıldı.




Esenyurt ’ta okulların sınıf mevcudu daha az olması ve öğrencilerin rahat sınıflarda eğitim alabilmeleri ve başarı seviyelerinin yükselmesinin sağlanması için eğitim öğretime yapılan yatırımlar devam ediyor. Bu kapsamda İnönü Mahallesi’nde yapımına başlanan 60 derslikli Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.


Okulun temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tören, İlçe Müftüsü Mehmet Müftüoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başlarken protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

“Hiçbir ilçe ile kıyaslanamaz”

 

Törende ilk olarak söz alan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli,“ Esenyurt Belediyesi ve Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu hiçbir belediye ile kıyaslanmayacak kadar eğitime katkı yapmaktadır. Bugün itibari ile ilçemizde 13 okulun inşaatı devam ediyor. 10 okul için protokol yapılmış ve yine 10 okul alanı için il milli eğitime ayrıca sunulmuştur. Eğitime yüzde yüz destek veren, her zaman yanımızda olan belediye başkanımıza ben teşekkür ediyorum. Aynı zamanda her zaman birinci önceliği eğitim olan Kaymakamımız Ekrem İnci ’yede teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

Başkan Kadıoğlu, konuşmasında başarılı öğrenciler yetiştirilebilmesi için öğrencilere gereken imkânın sunulması gerektiğine dikkat çekti.

 

“18 okuldan 83 okula çıktık, daha da devam ediyoruz"

 

Temeli atılan Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu’nda çok başarılı öğrencilerin yetişmesini istediğini dile getiren Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Her sene biz 50 binin üzerinde göç alıyoruz bu eğitim yüküyle beraber geldiği için çözmek zorundayız, durmadan okul yapıyoruz. Şu anda açtıklarımız hariç 25-26 okulu birden yapmaya çalışıyoruz. 18 okuldan 83 okula çıktık, daha da devam ediyoruz. Tabi ki en önemli şey insana yatırım olduğu içinde çok zevk alıyoruz, keyifle yapıyoruz. Eğitim kalitesi de yükselmeye başladı sınıflardaki öğrenci sayılarını düşürmeye başladık. Dolayısıyla il ölçeğinde yapılan bilgi yarışmalarında olsun başarıların da geldiğini görüyoruz” dedi.

 

“Meslek hayatımda en fazla temel attığım ilçedir Esenyurt”


Başkanımız Sayın Kadıoğlu’nun ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. İnci, “ Esenyurt ’ta görev süremiz 4 yıl oldu ve bu sürede sürekli temel atma yaptık. Meslek hayatımda en fazla temel attığım, okul yaptığımız vatandaşlara hizmet verilen mekânların yapıldığı bir yer. Belediyemiz bütün imkânlarını eğitime, sağlık merkezlerine, parklara, camilere, modern spor merkezlerine ayırıyor. Bunu en çokta sayın Başkanımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sosyal yaşama entegre etmek için yapıyor. Bu anlamda Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Temelini attığımız bu yeni okulumuz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

Protokol konuşmaları ardından dualar eşliğinde ve kurban kesimi ile Sultan Alpaslan İlk ve Ortaokulu’nun temeli atıldı.

 

 



Esenyurt Belediyesi



Geri Dön