23 / 04 / 2024

Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Esenyurt TEM Güneyi 13 Nisan 2013 tasdikli imar planı itirazlarına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve bugün askıya çıkarıldı. İşte Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı...



Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!


Esenyurt İlçesi, TEM Güneyi 13 Nisan 2013 tasdik tarihli Nazım İmar Planı itirazlarına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planı, Büyükşehir tarafından bugün ilanen askıya çıkarıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 28465 dosya numaralı imar planı tadilatını 14 Haziran 2014'te onayladı. Esenyurt TEM Güneyi enerji nakil hatları nereden geçeceğini gösteren imar planları, 14 Kasım 2014'te askıdan indirilecek. Detaylar şöyle;


Plan notları!



Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!


B.22.4 B.1.3.4. ENERJİ NAKİL HATTI KORUMA KUŞAĞI


ENH koruma kuşağı altında kalan ve planda yapı yasaklı alan olarak planlanan parsellerin imar hakları, enerji nakil hatları koruma kuşağı içerisinde kalan kısımların kamuya bedelsiz terk edilmesi koşuluyla plan onama sınırları içerisindeki başka parsellerde kullanılabilir.


Kamuya terk edilen alanlar yeşil alan olarak düzenlenecek ve başka amaçla kullanılmayacaktır.


İmar hakkı transfer edilen parselde planda verilen emsal değeri en fazla yüzde 50 arttırılabilir, kullanılamayan imar hakları ise başka parsel veya parsellerde kullanılabilir.


Bu alanlarda kalan ve daha önce imar uygulaması görmemiş parsellerde transfere konu imar hakkı parsel alanının yüzde 60'ı üzerinden hesaplanırb 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre imar uygulaması görmüş parsellerde ise uygulama öncesi parsel alanının yüzde 60'ı üzerinden hesap yapılır.


İmar hakkı transferi hesabı ENH koruma kuşağına komşu parsellerdeki düşük yoğunluklu yapılaşma koşullu fonksiyon bölgeleri dikkate alınarak yapılacaktır. 


Parsel sahibinin talebi halinde ENH koruma kuşağı altında kalan ve planda; yapı yasaklı alan, park alanı (yeşil alan), pasif yeşil alan olarak planlanan parselde ilgili kurumlardan uygun görüş alınmak şartıyla E=0,03 h=4.50 m. yapılaşma koşulları aşılmayacak şekilde ticari birimler yapılabilir. 


Kısmen ENH koruma kuşağı altında kalan parsellerde ENH koruma kuşağı dışında kalan kısmın planda verilen hükümlere göre yapılaşmaya uygun olması halinde ENH koruma kuşağı altında kalan kısımlarının imar hakları bu kısımların kamuya bedelsiz terk edilmesi koşulu ile parselin ENH koruma kuşağı dışında kalan kısmında kullanılabilir veya başka parsellere yukarıda belirtilen koşullar çerçevesinde transfer edilebilir.


B.23 GÜZELYURT (HARAMİDERE) MAHALLESİNDE YAPILAN BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI'NCA 04/07/2000 TARİHİNDE ONANLI JEOLOJİK JEOTEKNİK RAPOR GEREĞİ OLARAK;


"II" ile Gösterilen Bölgelerde


Yeraltı suyu varlığından kaynaklanan ve temellendirme çalışmaları sırasında ve/veya sonrasında sorunlar yaratacak alanlardır. Bu nedenle uygulama yapılmadan önce ilgili parsel ve yakın çevresini kapsayan zemin etüdlerinin yapılarak ilgili teknik okullardan herhangi birisinden olumlu görüşünün alınması gerekmektedir.


"III" ile Gösterilen Bölgelerde


Bu alanların jeomorfolojik yapıları nedeniyle etüdleri yapılıp ilgili bakanlıktan onaylandıktan sonra inşaat uygulaması yapılacaktır.


"IVA" ile Gösterilen Bölgelerde


Bu bölgeler yerleşime uygun olmayan alanlar olması nedeniyle ağaçlandırılacak alanlardır.


Jeolojik jeoteknik etüdleri yeniden yapılarak ve ilgili bakanlıkça onandıktan sonra tekrar revize edilecektir.


"IVB" ile Gösterilen Alanlar


YUO-IVB rumuzu ile gösterilen alanlar jeolojik açıdan yerleşime uygun olmayan alanlar niteliğindedir. Bu alanların aktif heyelanlı bir bölge olması nedeniyle mevcut imarlı yapılaşmaları için mühendislik önlemlerinin kesinlikle alınması, arazide sürekli ölçüm - gözlem sistemlerinin oluşturulması, mevcut yapı temel ortamlarının iyileştirilerek korunması zorunludur.


Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı birinci bölümünü indirmek için tıklayın!


Esenyurt TEM Güneyi 1/5000 ölçekli imar planı ikinci bölümünü indirmek için tıklayın!


Geri Dön