26 / 04 / 2024

Esenyurt Üniversitesi detayları!

Esenyurt Üniversitesi detayları!

Esenyurt'ta yapılacak üniversite nerede inşa edilecek? Üniversitede hangi bölümler olacak? Gibi sorularınızın yanıtı ve Esenyurt Üniversitesi detayları haberimizde...



Esenyurt Üniversitesi detayları!

Konut sektörü kapsamında birçok yatırımın yapıldığı İstanbul Esenyurt ilçesine bir vakıf üniversitesi yapılıyor. Meclisten onay alan Esenyurt Üniversitesi projesi ile Esenyurt'un daha çok gelişmesi bekleniyor.


Esenyurt Üniversitesi

2012-2013 eğitim ve öğretim yılına veda için düzenlenen törende Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yaptığı konuşmada Esenyurt Üniversitesi'nin meclisten onay aldığını ifade etti.


Buna göre Kurucu Rektörünün Prof. Dr. Cuma Bayat olduğu Esenyurt Üniversitesi Nakipoğlu ve Gürlek ailelerinin işbirliği ile yapılacak. 


Esenyurt Üniversitesi nerede?

Zamanla yüz - bin dönümlük kapasiteye yükseltilmesi hedeflenen Üniversite için 25 dönümlük arsa tahsis edildi. Arsa, Ardıçlı Mahallesinde Esenyurt'tan Esenkent'e giden Doğan Araslı Bulvarı üzerinde sağ tarafta yer alıyor. 

 

Esenyurt Üniversitesi detayları!


İstanbul Esenyurt Üniversitesi bölümleri

İstanbul Esenyurt Vakıf Üniversitesi'nin spor, sağlık, mühendislik ve güzel sanatlar alanlarında eğitime başlaması planlanıyor. 


4 sene içerisinde 8 ile 10 bin arasında bir öğrenci seviyesine ulaşılması planlanan Esenyurt Üniversitesine Eylül döneminde ek kontenjandan 500 kişilik bir kontenjan açılacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön