25 / 04 / 2024

Esenyurt ve Beylikdüzü'nde 3.3 milyon TL'ye 3 gayrimenkul!

Esenyurt ve Beylikdüzü'nde 3.3 milyon TL'ye 3 gayrimenkul!

Büyükçekmece İcra Dairesi, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta yer alan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 3 milyon 335 bin TL olarak belirlendi.




Büyükçekmece İcra Dairesi, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta yer alan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 3 milyon 335 bin TL olarak belirlendi.


T.C. BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA DAİRESİNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1    NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: İstanbul İl, Beylikdüzü İlçe, 422 Ada No, 11 Parsel No, KAVAKLI (BEYLİKDÜZÜ) MAH Mahalle/Mevkii, 5 Bağımsız Bölüm Satışa konu mesken nitelikli taşınmaz tapunun kat mülkiyetli, İstanbul İli, Beylikdüzü ilçesi, Kavaklı Mah, Köyaltı Ağılyolu Mevkii, 422 ada, 11 parselde kayıtlı, altı kat betonarme bina ve arsası nitelikli ana taşınmaz üzerinde 400,00 metrekare yüz ölçümlü, 1, normal kat, 5 Bağımsız bölüm numaralı, 90/1000 arsa paylı meskendir. İlçe tapu kaydı olarak 4 mahalleden (Gürpınar, Yakuplu, Yakuplu imar ve Kavaklı) oluşmaktadır. Taşınmaz adres olarak; Beylikdüzü ilçesi, Kavaklı Mah, Marmara caddesi ile bağlantılı Burgaz sokak üzerinde Aksoy inşaat ile anılan yapıda yer almaktadır. Satışa konu taşınmaz geometrik olarak dörtgen şekilli, sınırları düzgün ve belirgin olup çevresini 30 cm ihata duvarı belirlemektedir. Fiili olarak kullanılan parselin bir cephesi yol, üç cephesi komşu parsel sınırlı, parsel çevresindeki yollar asfalt kaplı, yaya kaldırımları kilitli beton parke kaplamalıdır. Taşınmazın yer aldığı mesken betonarme karkas tarzda, yakın tarihte inşa edilmiş, dış cephesine sıva + mantolama + boya uygulanmıştır. Taşınmaz bodrum depo + zemin + 3 normal kat + çatı piyesi olmak üzere toplam 6 kat ve 10 bağımsız bölümlüdür. Zemin kat giriş döşemesi granit, üst kat sahanlıklar granit, merpen kaplaması granittir. Zemin kat giriş holü duvarı sıva+boya, üst katların hol duvarı sıva+boyadır. Ortak kullanım alanındaki tavanlar sıva+boyadır. Yapıda tek asansör mevcuttur. Taşınmaz onaylı projesine göre; antre (7,30 metrekare), 1. yatak odası (11,20 metrekare), salon (22,65 metrekare), balkon (2,65 metrekare), 2. yatak odası (14,20 metrekare), mutfak (10,75 metrekare), balkon (1,32 metrekare), wc (1,77 metrekare) ve banyo (5,25 metrekare) olarak tasarlanmıştır. Taşınmaz balkon dahil net 77,09 metrekare alanlıdır. Satışa konu taşınmazın dış kapısı mobilya kaplı çelik kapı, iç mekan kapıları Amerikan panel kapı olup dış cephe doğramaları PVC malzemeden çift camlıdır. Islak zeminler seramik, kuru zeminler laminant parke kaplıdır. Duvarlar ıslak hacimlerde seramik, kuru zeminlerde sıva+boya olan meskenin, tavan yüzeyinde havuzlu tip alçıpan asma tavan bulunmaktadır. Meskende anahtar, priz ve sigortalar, vitrifiye ve armatürler, tezgah ve dolaplar tamdır. Isıtma doğalgaz kombi sistem ve panel radyatör ile yapılmakta olup doğal.gaz sayacı takılı olmadığı tespit edilmiştir. Taşınmaz ulaşımın nispeten kolay bir bölgede yer almakta olduğu, toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağının bulunduğu, çarşı, Pazar, alışveriş ve )adet yerlerine, okul ve sağlık tesislerine yakın konumda olan binanın yer aldığı bölgede teknik alt yapı imalatları tamamlanmış olup bölgeye kamu ve belediye hizmetleri verilmektedir.

Adresi: Taşınmaz adres olarak; Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mah, Marmara caddesi ile bağlantılı Burgaz sokak üzerinde Aksoy İnşaat ile anılan yapıda yer almaktadır.

Yüzölçümü: 400,00 metrekare                     Arsa Payı: 90/1000

İmar Durumu: Beylikdüzü Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 15.06.2015 tarihli imar durumu yazısında Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı mah, 422 da, 11 parsel, 19.05.2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından onaylanan Kavaklı Köyiçi Mevkii 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatında; Konut alanı (Ayrık nizam 4 kat Taks= 0,30) olarak planlandığı belirtilmiştir.

Kıymeti: 135.000,00 TL                     KDV Oranı: KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü: 08/12/2016 günü 14:00 -14:10 arası 2. Satış Günü: 10/01/2017 günü 14:00 -14:10 arası

Satış Yeri: İCRA MEZAT SALONU EKİNOBA MAH. LONDRA ASFALTI YANYOL NO: 107 ÇANAKKALE SK AYMERKEZ KARŞISI BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL

2   NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: İstanbul il, Esenyurt İlçe, 1076 Ada No, 34 Parsel No, ESENYURT KÖYÜ Mahalle/Mevkii, 1 Bağımsız Bölüm Satışa konu epolu dükkan nitelikli taşınmaz tapunun; Esenyurt İlçesi, Esenyurt Köyü, Kolağılı Mevkii, 1076 ada, -34 parselde kayıtlı, arsa nitelikli ana taşınmaz üzerinde 95,95 m, yüz ölçümlü, zemin kat, 1 bağımsız bölüm numaralı, 18/100 arsa paylı depolu dükkan niteliklidir. Taşınmaz adres olarak; Esenyurt ilçesi, Mehmet kif Ersoy mah, Ufuk Cad üzerinde, zeminden 27A dış kapı numaralı ve bilgi yapı olarak adlandırılmıştır. Satışa konu taşınmaz geometrik olarak dörtgen akilli, sınırları düzgün ve belirgin olup fiili olarak kullanılan parselin bir cephesi Ufuk Caddesi, ikinci cephesi 1925 sok, diğer iki cephesi komşu parsel sınırlı, arsel çevresindeki yollar asfalt kaplı, yaya kaldırımları kilitli beton parke kaplamalıdır. Taşınmazın yer aldığı mesken betonarme karkas tarzda inşa edilmiş, dış cephesine sıva + mantolama + boya uygulanmıştır. Taşınmaz bodrum bodrum + zemin + 4 normal kat olmak üzere toplam 6 kat ve 10 bağımsız bölümlüdür, atışa konu taşınmazın dış cephe doğraması ve kapısı alüminyum + cam malzemeden imal edilmiştir. Giriş, yer döşemesi seramik, tavan yüzeyleri havuz tipi dekoratif alçıpan asma tavan, duvarlar sıva +boyadır. Depo; yer döşemesi seramik, tavan yüzeyleri ve duvarlar sıva+boyadır. Taşınmazın niteliğinde asma ît olmamasına rağmen asma kat olduğu, 1. Bodrum katta olması gereken deposunun ise 2. Bodrum katta olduğu tespit edilmiştir. Asma kat; ye döşemesi seramik kaplama, tavan yüzeyleri alçıpan asma tavan+boyadır. Depoya inen merpen kutu profilden imal edilmiş, saturel tanımda limon kiriş olup kaplamasız ve basamakları metaldir, korkuluğu galvaniz boyalı kutu profil olup asma kata çıkan merpenle mevcut aynı özelliklere sahiptir. Taşınmaz onaylı projesine göre; depolu dükkan nitelikli olup brüt 324,40 metrekare, net 312,58 metrekaredir. Taşınmazın yer aldığı yapı ulaşıma kolay bir bölgede yer almakta olduğu, toplu taşıma araçları i ulaşım olanağına sahiptir. Yakın çevresinde az katlı konut, ticaret + konut nitelikli yapılar, İnnovia ve Fi Towers v.b çok katlı site tipi yapılaşmalar, Yusuf Aktaş ilkokulu, Şirinler Parkı, Ufuk Camii yer almaktadır.

Adresi: Taşınmaz adres olarak; Esenyurt ilçesi, Mehmet Akif Ersoy mah, Ufuk Cad üzerinde, zeminden 27A dış kapı numaralı ve bilgi yapı olarak adlandırılmıştır. 

Yüzölçümü: 295,95 metrekare        

 Arsa Payı: 18/100

İmar Durumu: Esenyurt Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.08.2015 tarihli imar durumu yazısında Esenyurt ilçesi, Mehmet Akif Ersoy ah, 1076 ada, 34 parsel, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2013 tarih ve 1523 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Esenyurt Tem Güneyi 2. Etap Uygulama İmar Planında Bitişik Nizam 5 Kat Ticaret+Konut alanında kaldığını belirtilmektedir.

Kıymeti: 1.100.000.00 TL                  

KDV Oranı: KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü: 08/12/2016 günü 15:00 -15:10 arası 2. Satış Günü: 10/01/2017 günü 15:00 -15:10 arası

Satış Yeri: İCRA MEZAT SALONU EKİNOBAMAH.LONDRAASFALTIYANYOL NO: 107 ÇANAKKALE SKAYMERKEZ KARŞISI BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL 3 NO’LU TAŞINMAZIN Özellikleri: İstanbul İl, Esenyurt İlçe, 2149 Ada No, 13 Parsel No, ESENYURT KÖYÜ Mahalle/Mevkii,1 Bağımsız Bölüm Satışa onu depolu+asma katlı dükkan nitelikli taşınmaz tapunun; kart irtifaklı, İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, Esenyurt Köyü, 2149 ada, 13 parselde kayıtlı Arsa nitelikli na taşınmaz üzerinde 831,93 m2 yüzölçümlü, zemin kat, 1 bağımsız bölüm numaralı 96/900 arsa paylı depolu asma katlı dükkan niteliklidir. Taşınmaz adres olarak; Esenyurt İlçesi, Piri Reis Mah, Nazım Hikmet Bulvarı zeminde 68B dış kapı numaralı ve Eylita AVM Esenyurt Şubesi olarak adlandırılmıştır. Satışa onu taşınmaz geometrik olarak dörtgen şekilli, sınırları düzgün ve belirgin olup fiili olarak kullanılan parselin iki cephesi yol, iki cephesi komşu parsel sınırlı arsel çevresindeki yollar asfalt kaplı, yaya kaldırımları kilitli beton parke kaplamadır. Taşınmazın yer aldığı yapı, betonarme tünel kalıp tarzda inşa edilmiş, dış cephesine sıva+mantolama+boya uygulanmıştır. Taşınmaz 3 adet bodrum kat+zemin+asma kat+13 normal kat olmak üzere toplamda 18 kat ve 54 bağımsı; bölümlüdür. Satışa konu taşınmazın dış cephe doğraması alüminyum+cam malzemeden imal edilmiştir. Giriş; yer döşemesi seramik, tavan yüzeyleri kart asma tavan, duvarlar sıva+boyadır. Depo; yer döşemesi şap, tavan yüzeyleri ve duvarlar sıva+boyadır. Asma kat; yer döşemesi kısmen laminet parke kısmen seramik kaplama, tavan yüzeyleri alçıpan asma tavan+boya ve buna uygun aydınlatmadır. Depoya inen merpen limon kiriş+mermer kaplama ve korkuluksu: olup asma kata çıkan merpen baklava saç kaplama çelik merpen, korkulukları kutu profildir. Taşınmaz onaylı projesine göre; dükkan depo eklentisi (126,3 metrekare), zemin dükkan (201,60 metrekare), asma kat (158,50 m2) olmak üzere toplam net 486,45 metrekaredir. Taşınmazın yer aldığı yapı ulaşıma kolay bir bölgede yer almakta olduğu, toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağına sahiptir. Yapı D100 karayoluna yürüme mesafesinde olup, çarşı, Pazar, alışveriş ve ibadet yerlerine, okul v sağlık tesislerine yakın konumda olan binanın yer aldığı bölgede teknik alt yapı imalatları tamamlanmış olup bölgeye kamu ve belediye hizmetleri verilmektedir

Adresi: Taşınmaz adres olarak; Esenyurt ilçesi, Piri Reis Mah, Nazım Hikmet Bulvarı zeminde 68B dış kapı numaralı ve Eylita AVM Esenyurt Şubesi olarak adlandırılmıştır.

Yüzölçümü: 831,93 metrekare                     

Arsa Payı: 96/900

İmar Durumu: Esenyurt Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.08.2015 tarihli imar durumu yazısında; Esenyurt ilçesi, Piri Reis Ma 2149 ada, 13 parsel, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.09.2013 tarih ve 1855 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Esenyurt Tem Güneyi 6. Ete Uygulama İmar Planında TAKS:0.40 KAKS:2.50 Ticaret+Konut alanında kaldığını belirtilmektedir.

Kıymeti: 2.100.000,00 TL                   

KDV Oranı: KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü: 08/12/2016 günü 15:30-15:40 arası 2. Satış Günü: 10/01/2017 günü 15:30 -15:40 arası

Satış Yeri: İCRA MEZAT SALONU EKİNOBA MAH.LONDRA ASFALTIYANYOL NO: 107 ÇANAKKALE SK AYMERKEZ KARŞISI BÜYÜKÇEKMECE İSTANBUL 

Satış Şartları: 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve sa giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artın gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50’sini, rüçhanlı alacaklılar vaı alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-      Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınma aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3-      İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) c içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-      Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp ; sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce ta olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-    Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-      Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/432 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 27/09/2016

(İİK m. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.



Geri Dön