20 / 04 / 2024

Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açıldı

Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açıldı

Yapımı 485 günde tamamlanan Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açıldı



Yaşlı genç, kadın erkek ayrımı yapmadan her yaşa, her semte spor tesisi yapma hedefi doğrultusunda yatırımlarını sürdüren İstanbul İl Özel İdaresi, yeni alanlar, yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Son 7 yılda İstanbul'da spor yatırımları için 341 Milyon 571 Bin TL ödenek ayıran İl Özel İdaresi, yepyeni kapalı spor salonları ve kapalı yüzme havuzlarını İstanbulluların hizmetine sunmanın gururunu yaşıyor. 

Yapımı 485 günde tamamlanan Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, yatırımın 6.484.087 TL'ye mal olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Sabri Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“2003 – 2010 yılları arasında İstanbul'a 26 yeni spor tesisi kazandırdık. Bu dönem içerisinde 54 spor tesisinde onarımlar yaparak, bu tesislerimizi modernizasyonla tanıştırdık. Yeni stadyum, kapalı spor salonu ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra; çim saha, tribün, soyunma odaları ve aydınlatma gibi modernizasyon çalışmaları ile gençlerimizin ve öğrencilerin boş arsalardan modern tesislere taşınması için çalışıyoruz. Maltepe Hasan Doğan Stadyumu, Sultanbeyli 1500 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonu, Arnavutköy Kapalı Yüzme Havuzu, Esenler Spor Salonu ve Yüzme Havuzu, Sancaktepe Yenidoğan Spor Salonu, Yakacık Spor Salonu ve Kartal Kapalı Yüzme Salonu İl Özel İdaresi'nin İstanbul'a kazandırdığı yeni tesislerden sadece bir kaçı. Hedefimiz, bu tesislerin sayısını çoğaltarak, her branşta yeni dünya şampiyonlarının yetişmesini sağlamaktır.” 

İstanbul İl Özel İdaresi Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu açılış programına;  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Büyükçekmece Kaymakamı Dr.İsmail Gündüz, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Taner Özgüven, İl Encümenleri Ali Güner, İbrahim Kurşun ve Nimet Koyuncu Epli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

İstanbul İl Özel İdaresi Esenyurt Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

Yarı Olimpik Havuz, Çocuk Havuzu, Hamam, Sauna, Fitness Salonu, Do Spor Salonu, Kafeterya, Masa Tenisi ve Bilardo Salonu bulunan tesiste 513 koltuklu tribün mevcut.


Geri Dön