28 / 03 / 2024

Esenyurt’a Swissotel proje imzası atıldı!

Esenyurt’a Swissotel proje imzası atıldı!

2013 Kasım ayında renovasyon sürecine giren Swissôtel The Bosphorus 'ta 206 oda ve süitlerin tamamı değiştirildi.



İstanbul’da Kasım 2013’te başlatılan renovasyon sürecinde olan Swissôtel The Bosphorus’ta ilk kısım tamamlandı. Burj el Arab Oteli’nin ünlü mimarı Khuan Chew’in sürdürdüğü yenileme çalışmalarına 100 milyon euroluk bütçe ayrıldı. Otelin Batı Kanadı’nda başlatılan renovasyon süreci ile 206 oda ve süitlerin tamamı değişti. Süreç, bu yıl lobi alanı ve doğu kanadı ile devam ediyor. Doğu kanadında yer alan 300 odanın yanı sıra yine aynı kanatta yer alan kongre merkezinin renovasyonunun ise Şubat 2016 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.


100 milyon euro ile yeni bir otelin yapılabileceğini vurgulayan Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü ve FRHI Hotels & Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Gerhard Struger, “Bu bizim için çok daha kolay olurdu. Ancak böyle bir konumda yeniden inşaat izni almak çok zor. Dolmabahçe’nin arka bahçesi gibiyiz, korunan bir bölgedeyiz. Bu yüzden yenilemeyi seçtik” diye konuştu. İstanbul’da iç tasarımın yanı sıra ön cephe dahil binanın tamamını aşağı indirip yeniden inşa ettiklerini belirten Struger, görünüşü değiştirmekle kalmadıklarını bütün altyapıyı yeniden şekillendirdiklerini kaydetti. 


Esenyurt’a da Swissotel geliyor 


Struger, Türkiye’deki farklı projeleri değerlendirdiklerini kaydetti. Yatırımcı partnerleri Garanti Koza ile birlikte İstanbul Esenyurt’ta bir otel daha için imza attıklarını kaydeden Struger, “160 odalı bir otel 2018’de açılacak. Özellikle iş seyahatleri için bu lokasyonu uygun bulduk” diye konuştu. Gelecek ay Bodrum’da ilk otellerini açacaklarını belirten Struger, şunları ekledi: “Bodrumda ikinci oteli de seneye açacağız. Bunların yanı sıra Ankara’da yakın zamanda açılacağız.”



Dünya


Geri Dön