20 / 04 / 2024

Esenyurt'a yatırım yapılır mı?

Esenyurt'a yatırım yapılır mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında, okuyucusunun sorduğu '' Esenyurt'a yatırım yapalım mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...



Ceren Hanım, Birkaç aydır Basın Ekspres yolu üzerindeki projelerden birine karar vermeye çalışıyoruz. X projesi bitmiş, hemen kiraya verilebiliyor ve 2+1 dairesi A lira. Y projesi projesinin bitmesine tahmini 6 ay daha var ama A-90 lira. Bir de bu iki projeden de daha özellikli Z projesi var ama hem A+120 lira hem de daha inşaat aşamasında teslimatı 2 yıl sonra. Bize hangisini tavsiye edersiniz? 


Bu Basın Ekspres yolu son yılların gözde konumlarından biri. Ancak ne yazık ki konut üretimi bölgede kontrolsüz yapıldı. Özellikle orta üst kategorideki projelerde bir yığılma var. Bu rakamlar liste satış bedelleri mi gerçekleşen son fiyatlar mı? Zira artık ikisi birbirinden farklı fiyatlar. İkincisi kiraya hazır olan projede kira çarpanı nedir? Diğer benzer metrekaredeki eyler kiraya verilebilmiş mi ve ne kadara verilmiş? İnşaatı bitmemiş projeleri yapan firmaların daha önce gerçekleştirdiği projeler var mı, kaç tane ve o projede oturanlar ne kadar memnun? Bu araştırma size daha pahalı olan ve daha geç teslim edilecek projeyi de seçtirebilir. Normalde teslim edilmiş bir proje, hedeflenen değeri kazanmıştır. Ancak kira getirişi iyiyse, diğer proje teslim edilene kadar kazanılacak kira, topraktan proje alınırken elde edilecek fiyat artışını tolere ediyor da olabilir. 



Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön