29 / 03 / 2024

Esenyurt'ta 555 tapu sahibini buldu!

Esenyurt'ta 555 tapu sahibini buldu!

Esenyurt Belediyesi, 30 yıldır tapularını alamamış olan Yenikent ve de Ardıçlı mahallesi sakinlerine sevinç yaşattı. Osmanlı Camii'nde düzenlenen törenle tapular, Necmi Kadıoğlu tarafından sahiplerine verildi.



Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Yenikent ve Ardıçlı mahallesinde bulunan 1704 ve 8858 parsellerde davaları tamamlanan ve imar uygulamaları yapılan toplam 555 müstakil tapuları hak sahiplerine teslim etti. Tapuların dağıtılması için davaların bitmesi gerektiğinin altını çizen Kadıoğlu, "Davalar bitip, Yargıtay'dan onaylanmadığı sürece biz bu arsalar üzerine tapu veremeyiz. Mahkeme sürecini de bizim ayarlamamız mümkün değil. Mahkeme sürecini takip ediyoruz ama neticede bir yük var. Mahkemeler sonuçlandığı zaman tapuları dağıtabiliyoruz. Bir ay önce yukarıda tapu dağıttık şimdi burada dağıtıyoruz. Bundan sonra da dağıtacağız" ifadelerini kullandı. Kadıoğlu, tapuları dağıtırken, evli bir çiftin aynı anda tapuya yönelmesi üzerine gülerek, "Öncelik kadınların" dedi. Kadıoğlu, tapuları dağıttıktan sonra ilçe sakinlerinin sorularını ve şikâyetlerini dinledi. Sorulara yanıt vermeye çalışan Kadıoğlu ilçe sakinlerine "Siz mağdur olmayın, kapınıza emlakçı gelmesin diye ben size tapu çıkardım. Tapularını alamayanlar var aranızda, onlar da belediyeye gelip durumlarını bildirsinler. Daha farklı soruları olanlar da gelsin ziyaretime hem çayımızı içsinler hem de sorunları görüşelim" diye konuştu. 

Uzun zamandır tapularına kavuşmayı bekleyen ilçe sakinleri, törenden yüzü gülerek ayrıldı. Tapusuna kavuşan ilçe sakinlerinden Ensar Demirkol, "Bizi mağdur eden emlakçıdan sonunda tapularımızı alabildik. Belediyeye bu konuda teşekkür ediyorum. Fakat bu tapular için belli bir ücret ödememiz gerekiyor. Şimdi bunu nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Törenin ardından vatandaşlar, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Necmi Kadıoğlu, bir önceki ayda Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde hak sahibi olan ve Kadastro Mahkemesinde 30 yıldır davaları süren toplam 175 vatandaşın, imar uygulamasının tamamranması sonucu tapularını vermişti. 


Önce Vatan


Geri Dön