16 / 04 / 2024

Esenyurt'ta bin açılış heyecanı

Esenyurt'ta bin açılış heyecanı

Esenyurt'a belediye çağdaş eserler kazandırıyor. İlçede 28 Şubat Cumartesi bine yakın projenin açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunacak.



Esenyurt son yıllara kadar yaşamak için cazip olmayan hiç bir hizmetin verilmediği bir ilçeydi. Esenyurt'ta değişim Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanlığıyla başladı. Esenyurt için 28 Şubat Cumartasi ise tarihi bir gün olacak. Yapımı tamamlanan devlet hastanesi, engelliler rehabilitasyon merkezi, kaymakamlık binası, ilköğretim okulları, sağlık ocakları, kültür merkezleri, stadyum ve spor tesisleri, çocuk parkları, üst geçitler ve kavşakların da içerisinde olduğu bine yakın projenin açılışı yapılacak. Başkan Kadıoğlu, eğitim, sağlık, sosyal ve sportif alanlardaki hizmetlere büyük önem verdiklerini belirterek, `Mega köy iken mega kent olmaya yolunda hızla ilerliyoruz. Durmak yok hizmete devam ' dedi.

YENİ TESİSLERDEN BAZILARI

Mehterçeşme Mahallesi'nde Gaziler Şehir Stadyumu, İnönü Mahallesi'nde İnönü Kültür Merkezi, Yenikent Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü Binası, Örnek Mahallesi'nde M. Remzi Önecek Sağlık Ocağı, Merkez Sağlık Ocağı, Esenyurt'un ilk sağlık ocağı olan ve Kadıoğlu tarafından tadilatı yapılan Saadetdere Sağlık Ocağı, Mehterçeşme Mahallesi'nde Mehterçeşme Sinan Başkan Sağlık Ocağı, İncirtepe Mahallesi'nde Mahir Gürlek İlköğretim Okulu, Havana, Osmanlı, İnönü Parkı, şelaleler ve fıskıyeler Esenyurlu'nun hizmetine sunulacak.

iŞTE ESENYURT'UN ÇEHRESiNi DEĞiŞTiREN ESERLERDEN 10'U

ESENKENT'İN ŞİFA MERKEZİ

Aşı odası, enjeksiyon, aile planlaması ve acil servis bölümleriyle Esenkent Mahallesi'ne hizmet sunuyor.

ŞEHİTLER PARKI VE SOSYAL TESİSLERİ

Mehterçeşme Mahallesi'nde 120 dönüm arazi üzerine kuruldu. 7 bin ağaç ile 50 bin çalı dikilerek yeşillendirildi.

TAM DONANIMLI SAĞLIK OCAĞI

İnönü Mahallesi'nde Esenkent Belediyesi'ne ait bir alana kurulan sağlık ocağında 6 birim, laboratuar ve acil mevcut.

KAYMAKAMLIK BİNASI

Bin 850 m2 alana kurulan binada; Milli Eğitim, Tapu ile Sicil Sivil Savunma ve Yazı İşleri Müdürlüğü de bulunuyor.

Örnek Mahallesi'nde 120 sokak aydınlatıldı. İlçede 1.5 milyon metrekare asfalt yapıldı. 587 trafo ile elektrik hatları yerin altına indirildi.

230 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Yapımına Nisan 2005'de başlanan hastane 14 bin 500 m2'lik alana kurulu. 30'u yoğun bakım ünitesi, 230 yatak kapasitesine sahip. Günde 4 bin hastaya sağlık hizmet veriyor.

ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ

Fatih Mahallesi'nde Esenyurt Belediyesi'nce tahsis edilen alana inşası gerçekleştirilen Engelliler Rehabilitasyon Merkezi iki bin 240 engelli vatandaşa kucak açacak kapasitede.

ŞİRİNLER ANAOKULU

Mehterçeşme Mahallesi'nde Esenyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen alana yapılan Şirinler Anaokulu 2007 yılından bu yana mahalle halkına hizmet veriyor.

SAADET DERE VE YENİKENT ÜST GEÇİDİ

Yenikent Üst Geçidi yayageçişlerini sağlamanın yanı sıra kafeterya hizmeti de sunuyor. Saadetdere Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların E-5 üzerinden geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla yapıldı.

ATATÜRK PARKI

11 dönüme kurulu. Çim döşemesine sahip. Parkta Osmanlı Çeşmesi ile yüksek aydınlatma sistemi büyük ilgi görüyor.

Star

Geri Dön