25 / 04 / 2024

Esenyurt'ta gayrimenkul yatırımı kazandırıyor!

Esenyurt'ta gayrimenkul yatırımı kazandırıyor!

İstanbul'da yapılan bir araştırma sonucu konut amortisman süresi en kısa olan ilçe Esenyurt olarak belirlendi. Araştırmaya göre Esenyurt'ta yapılacak bir yatırım diğerlerine göre daha kısa sürede kazandırıyor.



İstanbul'da konut amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik geliyor. Amortisman süresinin 13-14 yıl arasında değiştiği bu ilçelerde ev almak diğerlerine kıyasla daha cazip halde.


ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut amortisman sürelerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı. 


Tümen, İstanbul'daki ortalamada konut amortisman süresinin 17,6 yıl olduğunu belirterek, Türkiye ortalamasının 18,04 olduğunu söyledi. 


İstanbul'un büyüklüğünün ve şehirde konut arzının yüksekliğinin Türkiye ortalamasını ciddi  şekilde etkilediğini dile getiren Tümen, Türkiye'de konut satışlarının yüzde 20'ye yakın bölümünün bu şehirde yapıldığını aktardı. 


Tümen, yakın dönemde konut kredisindeki faiz oranlarının düşmesinin amortisman sürelerinin daha da kısalmasını sağlayabileceğini kaydederek, gayrimenkul yatırımının gelecek yılların yine en popüler yatırım araçlarından biri olmayı sürdüreceğini vurguladı. 

  

En kısa süre Esenyurt'ta


İstanbul'un ilçeleri düşünüldüğünde en kısa amortisman süresinin Esenyurt olduğunu belirten Tümen, bu ilçeyi sırasıyla Küçükçekmece, Tuzla ve Pendik'in takip ettiğini söyledi. 


İstanbul'un merkezinde olmasına rağmen Şişli'de amortisman süresinin 16 yıl olduğunu dile getiren Tümen, ilçenin merkezi bölgeler arasında yatırım yapılabilecek en uygun lokasyon olduğunun altını çizdi. 


Tümen, "Özellikle Şişli gibi bölgelerde doğru danışmanlık hizmetinin alınmasıyla birlikte yapılacak doğru yatırım çok kısa sürede değer artışıyla yatırımcısına kazandırıyor" dedi. 


Küçükçekmece ve Tuzla yatırıma uygun


Tuzla ve Küçükçekmece bölgelerinde amortisman sürelerinin 13-14 yıl arasında değiştiğini anlatan Tümen, söz konusu ilçelerin de konut yatırımı için uygunluk gösterdiğini bildirdi. 


Tümen, Esenyurt, Tuzla ve Küçükçekmece gibi konut amortisman sürelerinin kısa olduğu bölgelerde küçük yatırımcıların daha rahat alabileceği, çeşitli finansman modellerini de içeren küçük metrekareli yatırımların kısa vadede sadece değer artışı ile de büyük getiriler sağlayabileceğine dikkati çekti. 


Kadir Tümen, "Bu noktada hane halkının, karı-koca çalıştığını düşünürsek, eşlerden birisinin hanenin geçimine diğer eşin gelirinin de kredi ödemesine gitmekte olduğunu ve aileyi maddi anlamda zorlamayacak bir yatırım sürecinin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu. 


'Dükkan yatırımı daha riskli'


Konut yatırımı dışında dükkan ve iş yeri yatırımlarında cazip olabilecek ilçeler konusuna da değinen Tümen, sosyal hayatın canlılığının gün geçtikçe arttığı Beylikdüzü, Başakşehir, Tuzla, Pendik ve Sancaktepe bölgelerinde bu artışa paralel dükkan yatırımının sermayesi veya aylık ödeme gücü yüksek olan yatırımcılar için cazip olduğunu aktardı. 


Tümen, "Yapılacak ticaretin karlılığı da düşünüldüğü takdirde geri dönüşlerin 10-11 yıla kadar düştüğünü gördüğümüz portföyler olabilmekte ama dükkan yatırımının konut yatırımına oranla daha riskli olduğunu belirtmekle birlikte doğru analiz ve danışmanlıkla yatırımın daha kısa sürede kendisini amorti edebileceğini  belirtmek gerek" ifadelerini kullandı. 


Dünya


Haber Milat Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İSTANBUL'DA konut amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik geliyor. Amortisman süresinin 1314 yıl arasında değiştiği bu ilçelerde ev almak diğerlerine kıyasla daha cazip. ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut amortisman sürelerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı. Tümen, konut amortisman süresinin İstanbul'da ortalama 17,6 yıl olduğunu, Türkiye ortalamasının ise 18,04 yıl seviyesinde bulunduğunu söyledi. İstanbul'un büyüklüğünün ve şehirde konut arzının yüksekliğinin Türkiye ortalamasını ciddi şekilde etkilediğini dile getiren Tümen, Türkiyede konut satışlarının yüzde 20'ye yakın bölümünün bu şehirde yapıldığını aktardı. Tümen, yakın dönemde konut kredisinde faiz oranlarının düşmesinin amortisman sürelerinin daha da kısalmasını sağlayabileceğini, gayrimenkul yatırımının gelecek yılların yine en popüler yatırım araçlarından biri olmayı sürdüreceğini kaydetti. İstanbul'un ilçeleri düşünüldüğünde en kısa amortisman süresinin Esenyurt'ta olduğunu belirten Tümen, bu ilçeyi sırasıyla Küçükçekmece, Tuzla ve Pendik'in takip ettiğini söyledi. 


Milat 



Haber Sabah Gazetesi'nin reel sektör ekinde şu şekilde yer aldı...


ERA Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen son araştırmaya göre, İstanbul'da konut amortisman süresi kısa olan ilçelerin başında Esenyurt, Tuzla, Küçükçekmece ve Pendik geliyor. Amortisman süresinin 13-14 yıl arasında değiştiği bu ilçelerde ev almak, diğerlerine kıyasla daha cazip bulunuyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan ERA Gayrimenkul Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, İstanbul'daki ortalamada konut amortisman süresinin 17.6 yıl olduğunu belirterek, Türkiye ortalamasının ise 18.04 olduğunu söyledi. İstanbul'un büyüklüğünün ve şehirde konut arzının yüksekliğinin Türkiye ortalamasını ciddi şekilde etkilediğini dile getiren Tümen, Türkiye'de konut l satışlarının yüzde 20'ye yakın bölümünün bu şehirde yapıldığını aktardı. 


Sabah Reel Sektör


Geri Dön