23 / 04 / 2024

Esenyurt'ta icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Esenyurt'ta icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi tarafından İstanbul İli, Esenyurt İlçesi'nde bulunan arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 30 bin 844 TL olarak belirlendi.



İstanbul İli, Esenyurt İlçesi'nde bulunan arsa Büyükçekmece 3. İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 30 bin 844 TL olarak belirlendi.


BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ 


TAŞINMAZIN AÇİK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


Taşınmazın özellikleri: İstanbul, Esenyurt, 944 Ada No, 2 Parsel No, Kıraç Köyü, 944 ada 2 parsel Atatürk mahallesi Beylikdüzü Kıraç köy yolu bağlantılı Adnan Kahveci Bulvarı 519. sokak üzeride boş ve arsa konumunda olup, çevresinde çok sayıda yapılaşmaların mevcut olduğu, komşuyapı adalarında Ukra City ve Kristal şehir bloklarının inşaatlarının devam ettiği, taşınmazın ilçe merkezine nispi mesafede olduğu, semt merkezine, alışveriş noktalarına, çarşı pazara, toplu taşım araç duraklarına yürüme mesafesindedir. Alt yapı sorunu çözüme kavuşturulmuş hızlı gelişim gösteren bir bölgede yer almaktadır. E-5 karayolu ve metrobüs durağına yürüme mesafesindedir. Bahous, Real, Migros, Beylicium gibi alışveriş merkezlerine nispi uzaklıktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. Yakın çevresinde çok sayıda prestijli rezidans ve toplu konut tarzı yapılar bulunmaktadır. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezine nispi mesafededir. Bölgede Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, kolej dershaneler yer almaktadır.


Adresi : Adnan Kahveci Bulvarı 519.Sokak Esenyurt / İSTANBUL

Yüzölçümü : 2.517,37 m2

Arsa Payı : Tam

İmar Durumu : İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli Kıraç İmar Planında konut alanında kaldığı

Kıymeti : 3.030.844,00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibi olup; beyan hanesinde "Konut yapılmak üzere satış yapılan işbu taşınmaz satış amacı dışında kullanılamaz, amaç dışında kullanıldığının tespiti halinde satış bedeli faizsiz iade edilerek hazineye geri alınacaktır. Yapılacak imar uygulaması sonucunda kamu hizmet alanlarına ayrılacak yerler için konut alanından farklı kullanıma ayrılan alanların ( kültür tesisi alanı, ticaret alanı ile ilköğretim okulu yapılmak üzere İstanbul İl Özel İdaresi adına tahsisli 8.000m2'lik kısmın v.b. ) bedelsiz ve müstakil parsel olarak hazine adına resen tescil edilecektir. 01/10/2007 Yev. 16721 " beyanı bulunmaktadır. 


1.Satış Günü : 04/12/2015 günü 11:00- 11:10 arası 

2.Satış Günü : 30/12/2015 günü 11:00- 11:10 arası

Satış Yeri : Silivri yolu üzeri Aymerkez AVM karşısı Uğurlu Koza Plaza Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü odası Büyükçekmece / İstanbul


SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ (İİK. 127. îvîd.) Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esat8s.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatıns kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/4551 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 19/09/2015



Geri Dön