25 / 04 / 2024

Esenyurt'ta imar sorunları tartışıldı!

Esenyurt'ta imar sorunları tartışıldı!

Esenyurt 1.2.3.4.5.6.7'nci etap Tem Güneyi uygulama İmar planlarına ilişkin komisyon raporlarına, BDP gurubu adına Arzu Moco, CHP gurubu adına Hüseyin Özdemir söz alarak itiraz ettiklerini ve eleştirini dile getirdiler...



Esenyurt 1.2.3.4.5.6.7'nci etap Tem Güneyi uygulama İmar planlarına ilişkin komisyon raporlarına, BDP gurubu adına Arzu Moco, CHP gurubu adına Hüseyin Özdemir söz alarak itiraz ettiklerini ve eleştirini dile getirdiler. Moco ve Özdemir Esenyurt 'ta, ciddi hizmetlerin yapıldığını, dün ile bugünkü Esenyurt 'un kıyaslanmayacağını itiraf ederken, daha eksik ve sıkıntıların olduğunu da söylediler. 


AKBOĞA, 'GELİŞİMİ GÖZ ARDI ETMEK DOĞRU DEĞİL' 


AK Parti gurubu adına söz alan Mustafa Akboğa, Esenyurt 'un dünden bugüne çok büyük değişim gösterdiğini, hizmet aldığını ve bu değişimin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından gerçekleştiğini söyledi. Akboğa, " Yapılan eleştiriler ve itirazları yersiz ve anlamsız buluyoruz. 


Esenyurt 'ta yaptığımız planlar doğrultusunda son 10 yılda gelişimini ve büyümesini göz ardı etmek doğru bir yaklaşım değildir. Modern bir kent anlamında, depreme dayanıklı binalar ve hizmetlerin tümüne baktığımız zaman Türkiye'de ve Dünya kentleri arasında ilk sıralardadır. Bu kadar hızlı kentsel dönüşümün yaşandığı bir başka bölge yok ve biz bunu başarmış durumdayız. Ulaşım, sağlık, modern konutlar, sosyal tesisler ile birlikte Esenyurt sanayi sektörü ve yatırımcının akın ettiği bir merkez haline gelmiştir" dedi. 


BATMAZOĞLU," BİZ VATANDAŞI GÖZETİYOR, SİZ HAYIR DİYORSUNUZ 


Mustafa Akboğa ardından söz alan Meclis İmar komisyonu Başkanı Av. Emin Batmazoğlu, " Belediye meclis üyesi olarak yapmamız gereken vatandaşın sorunları ve sıkıntılarını ele almaktır. Fakat bugün muhalefet gurubu arkadaşlarımız, vatandaşa dönük olarak değil, siyasi bir yaklaşım ile görüş bildirmektedir. Kanun ve yasalara uygunluklar çerçevesinde planlarımızı oluşturuyoruz. Ve her zaman gelişmeye ayak uydurarak vatandaşın hizmeti için çaba gösteriyoruz. Kamulaştırılan alanları yine kamu yararına olacak hizmetlere yönelik çalışmalar yapmaktayız" diyerek muhalefetin itirazlarına sert tepki gösterdi. 

Sözlerine devam 

eden Batmazoğlu, " Bugün vatandaşlarımızın itiraz dilekçelerine, muhalefet tarafından hayır deniliyor. Vatandaş adına buraya geldik diyorsunuz. 1/1000 ölçekli yaptığımız planlara yönelik vatandaşların dilekçelerini bugün ele alıyoruz. 


Bugün bu itirazların hepsinin kabul edilmesi ve incelenmesi gerektiğini söylüyoruz. Vatandaşın dilekçelerini kabul etmeyerek, başka şeyler yada rant ile suçlama yapıyorsunuz. Vatandaş diyorki; "planlara itiraz ediyorum ben burada mağdur oldum". Fakat sizin bu itirazlara bahaneler ile yaklaşarak belediye yönetimini, iktidarı suçlamanız doğru değildir. Vatandaştan gelen dilekçelere komisyon görüşmelerinde olumlu, fakat meclis gündemine gelince hayır diyorsunuz. Komisyonlarda ve kurul toplantılarında, vatandaşın kanunlardan doğan, ana yasadan doğan hakkı ve hukukunu şu an gözetme gündemindeyiz. 

Fakat sizler bugün buna hayır diyorsunuz. Bu meclis çatısı altında hep birlikte vatandaşın refahı ve huzuru için çalışıyoruz" dedi. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön