28 / 03 / 2024

Esenyurt'ta konutların metrekaresi 1.700 TL'den başlıyor!

Esenyurt'ta konutların metrekaresi 1.700 TL'den başlıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Esenyurt’ta konut fiyatlarının 2016 ağırlıklı bölge ortalamasının 3.500 TL/ metrekare, Beylikdüzü’nde ise 4.750 TL/metrekare olarak tespit ettiklerini kaydediyor.



EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Esenyurt ve Beylikdüzü hattında ulaşım bağlantılarının bölgeye erişilebilirliği artırması ve erişilebilir birim değerli konutların üretilebilmesi nedeniyle bu iki bölgede prestijli inşaat firmalarının rezidans ve nitelikli konut geliştirdiğini belirtiyor.


Entegre ulaşım ağları talebi ve fiyatları artırıyor

Esenyurt’un İstanbul ulaşım sisteminin omurgasını oluşturan E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu’nun orta aksında kolay erişilebilir bir noktada konumlandığını ifade eden Yazıcı, bölgenin konut dokusunda güvenlikli ve sosyal imkânları olan site tipi projelerin görüldüğünü kaydediyor. Yazıcı, bölgenin Atatürk Havalimanı ve alışveriş merkezlerine yakın olmasının konut piyasasını hareketlendiren en önemli faktörler olduğunu belirtiyor. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının bölgeye olan talebi daha da artırmasının beklendiğini söyleyen Yazıcı, Mahmutbey istasyonunun Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegre olmasıyla birlikte bölgedeki konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgasının yaşanacağını dile getiriyor. 


Yazıcı, Beylikdüzü-Gürpınar bölgesinde ise 2017 yılında tamamlanması planlanan Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece (TÜYAP) Metro Hattı’nın bölgeye ulaşımı rahatlatacağını ve konut fiyatlarında artış yaşanacağını kaydediyor.


Esenyurt’ta en çok 1+1’ler, Beylikdüzü’nde 3+1’ler

Yazıcı, Esenyurt’ta en çok 1+1, sonrasında 2+1 ve 3+1 konut tipinin üretildiğini belirtiyor. Esenyurt’un üniversite yerleşkelerine yakın olması sebebiyle, yatırım amaçlı konut satın almada da belirleyici olduğunu söyleyen Yazıcı, bu nedenle bölgede en çok üretilen konut tipinin 1+1 olduğunu kaydediyor. Yazıcı, Beylikdüzü’nde ise en çok 3+1, sonrasında 2+1 ve 4+1 konut tipinin üretildiğini ifade ediyor. Bölgedeki konut projelerinde geniş tipte dairelerin daha fazla üretildiğinin görüldüğünü belirten Yazıcı, Beylikdüzü’nün hem yatırım hem de yerleşim amaçlı tercih edildiğini söylüyor.


Bölgelerde fiyat aralıkları geniş 

Esenyurt bölgesinde konut projelerinde genel olarak 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğunu söyleyen Yazıcı, KDV’den arındırılmış haliyle daire birim fiyatlarının 1.700-6.500 TL/m2 aralığında değiştiğini belirtiyor. Bölgede dairelerin şerefiyelerine göre 10.000 TL/m2 gibi birim fiyatlara rastlamanın da mümkün olduğunu ifade eden Yazıcı, 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalamasının ise 3.500 TL/m2 düzeyinde olduğu bilgisini veriyor.


Yazıcı, Beylikdüzü-Gürpınar bölgesinde ise konut projelerinde KDV’den arındırılmış haliyle daire birim fiyatlarının 2.000-7.000 TL/m2 aralığında değiştiğini söylüyor. Bölgede dairelerin şerefiyelerine göre 10.000 TL/m2 gibi birim fiyatların da görüldüğünü ifade eden Yazıcı, 2016 yılı ağırlıklı bölge ortalamasının ise 4.750 TL/m2 olduğunu belirtiyor. Yazıcı, fiyat değişimindeki en önemli etkenin konut projelerinin niteliği olduğunu, özellikle villa tipi projelerde birim değerlerin yükseldiğini ifade ediyor. Değeri artıran bir diğer faktörün ise sahile yakınlık ve manzara hâkimiyeti olduğunu belirten Yazıcı, bölgenin sahile yakın olmasının villa konseptinin yoğunlaşmasına neden olduğunu söylüyor. 



Geri Dön