20 / 04 / 2024

Esenyurt'ta tapu sevinci

Esenyurt'ta tapu sevinci

Esenyurt'ta ev ve arazilerinin tapuları olmayan vatandaşlar ifrazlı tapularını Başkan Kadıoğlu'ndan aldı.



Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu göreve geldiği gün halka `Esenyurt'ta bir tek kaçak yapı ve tapusuz ev kalmayacak' sözü verdi. Başkan Nemci Kadıoğlu 5 yıl gibi kısa bir sürede `mega köy' olan Esenyurt'u `mega kent' haline getirdi. Hayata geçirilen toplu konut ve sosyal alan projeleri ile Esenyurt 5 yıl gibi kısa sürede modern bir yaşam merkezi haline geldi. Esenyurt'ta 20 yıldır yaşanan hisseli arsa ve tapu davaları Necmi Kadıoğlu döneminde tarihe karıştı.

ÇÖZÜM GETİRDİ

KADIOĞLU vatandaşın belediye ve birbirleriyle olan tapu davalarına çözüm getirdi. Bugüne kadar 43 bin 650 kişiye ifrazlı tapu dağıtan Başkan Kadıoğlu son halkayı da Yenimahalle'de gerçekleştirdi. Esenyurt Belediyesi'nin `Modern Kentleşme' projesi kapsamında evleri ve arsalarının tapuları hisseli olan 600 kişiye Yenimahalle'de düzenlenen törenle ifrazlı tapuları dağıtıldı. Tapularını düzenlenen törende Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu'nun elinden alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Tek tek ismini okuduğu vatandaşlara eliyle tapularını veren Başkan Kadıoğlu göreve geldiklerinde vatandaşın bir biriyle arsa paylaşımı yüzünden mahkemelik olduğunu belirterek, `Bu Esenyurt'un yıllardır en büyük sorunuydu. Ben vatandaşımın belediye ve birbiriyle mahkemelik olmasına razı gelemem. Yaptığımız çalışmayla bu sorunun çözüme kavuşturduk. Şimdi sizlere de tapularınızı veriyoruz' dedi.

Kadıoğlu konuşmasının ardından `Dünyada mekan, ahrette iman' diyerek ismini okuduğu vatandaşlara tapusunu verdi. Tapusunu belediye başkanın elinden alan vatandaşlar yıllardır oturdukları evlerinin tapularını almanın mutluluğuyla başkana teşekkür ettiler.

Star

Geri Dön