23 / 04 / 2024

Esin Yapı İstanbloom Residence'ta metrekaresi 5 bin 350 dolara!

Esin Yapı İstanbloom Residence'ta metrekaresi 5 bin 350 dolara!

Her dairede yer alan kat bahçelerinin yanı sıra projede 5 bin 600 metrekarelik yeşil alan ile birlikte koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, reflekte havuzlar, çocuk oyun alanları, kum havuzu, mini pazar yeri ve kafe alanları yer alıyor



İstanbulun en değerli yerleşim alanlarından Zincirlikuyuda konumlandırdığı İstanbloom projesiyle dikkat çeken Esin Yapı, şehrin merkezinden uzaklaşmadan mimarisiyle öne çıkan projeler inşa etmeyi amaçlıyor.
 
İstanbloom, eşsiz İstanbul manzarasına hakim konumu, mimarisi ve çevreye duyarlı yapısıyla Türkiye'nin LEED sertifikasına sahip nadir konut projelerinden biri.

46 kattan oluşan İstanbloom iç içe tasarlanan çift cidarlı cephe ile kendi içinde doğal iklimlendirme sağlıyor ve tüm gün bina içinde temiz hava sirkülasyonu sağlanıyor. İstanbloom ayrıca iç avluları ve kat bahçeleri ile de yeşille iç içe bir yaşam sunuyor.

170 rezidans daireden meydana gelen İstanbloom'da konutların metrekare birim fiyatları 5 bin 350 dolardan başlangıç gösteriyor. Sadece konutlarda değil, ofis katlarında da özgün tasarımın yeşil alanlarla birleştiği eşsiz bir çalışma ortamı. Uluslararası nitelikli A sınıfı bina kriterlerine göre  inşa edilen İstanbloom Ofisleri sizlere konforlu bir  iş ortamı sunuyor. Konumu sayesinde hem şehrin merkezinde, hem de yeşil alanlarla iç içe... Şehir gürültüsünden uzak...  
 
Her dairede yer alan kat bahçelerinin yanı sıra projede 5 bin 600 metrekarelik yeşil alan ile birlikte koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, reflekte havuzlar, çocuk oyun alanları, kum havuzu, mini pazar yeri ve kafe alanları yer alıyor.

Tamamı akıllı dairelerden oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 2,5+1 dubleks, 3,5+1 dubleks ve 4,5+1 dubleks olmak üzere 11 farklı tipte konut seçeneği sunuluyor.

"Şehrin merkezinde yeni projelerimiz olacak"

2011 yılında yaşanan ekonomik sıkıntıların inşaat sektöründe bölgesel bazlı etkileri olduğunu belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin; "Tüm dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler her sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Bu etkinin fiyatlara yansıması durumu daha çok şehirden uzak projelerde yer aldı diyebiliriz. Bizim arsa yatırımlarımız genellikle kent merkezlerinde olduğundan çok etkilendiğini söylememiz zor. İstanbloom projesinin çıkısı da böyle oldu diyebilirim. Elimizde arsalarımız vardı ve güç birliği yapmanın doğru olduğunu düşündük. Bizde bir yola çıkıp güzel işler yapamaya karar verdik. Yani bu ortaklık yalnız İstanbloom'la sınırlı kalmayacak. Ardından başka projeler de gelecek. Bunun için yoğun arazi araştırması peşindeyiz. Ben başkalarının ne yaptığını bilmem ama benim yaptığım konutlarla ilgili en ufak bir şüphem olsa, ev sahiplerinin parasını öder, binayı yıkar yeniden yaparım. Yaptığım işe bu kadar çok güveniyorum. Geçmişte de bugünde de yaptığımız konutlar mevcut standartların üzerinde güvenli binalar. Dünyanın her yerinde inşaatın yapımı bellidir. Öncelikle mimarisini hazırlıyorsunuz, statikçi hesap yapıyor ve sizin ne kadar demir kullanacağınızı söylüyor. Hangi kalitede beton kullanacağınızı belirliyorsunuz. Daha sonra yapı denetleme firmasına gelin beni denetleyin' diyorsunuz.

Hedeflerinde İstanbul'un kentsel dönüşümünde yer almak olduklarını belirten Esin; "Bizim hedefimiz İstanbul'un dönüşüm projelerinde yer almaktır. Şehir merkezinin dışına çıkmak istemiyoruz. İstanbul'da deprem kuşağında yaşıyoruz, insan canı çok kıymetli ama ne yazık ki, şehrin en riskli bölgesi de merkezi. Kentsel dönüşüm ne pahasına olursa olsun mutlak hayata geçmesi gereken bir hareket. İstanbul'da deprem gerçeği ile yaşıyoruz. Bilim adamları yapılmadığı takdirde nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu beyan ediyor. Bu noktada Hükümetin çabalarını da takdir ediyorum. Biz Esin Yapı olarak eski binaları alıp yeniden güvenli yapılar haline getirmek istiyoruz."

274 10 20

www.istanbloom.com


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön