19 / 04 / 2024

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..



Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. 


Abonelik iptali için ilgili birimlere müracaat edilmesi gerekiyor. Örneğin elektrik abonelik iptali için BEDAŞ'a müracaat edilebiliyor. Su abonelik işlemleri ise İSKİ'de yapılabiliyor. Peki, hangi eski abonelik iptali nasıl yapılır?


Elektrik aboneliği iptali işlemleri:

İptal için abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktamıza başvurması gerekiyor. 


Bağlı bulunulan hizmet noktasına; http://www.bedas.com.tr web adresinden İletişim butonundan ulaşılabiliyor.


Kiracı elektrik aboneliği

Kiracı elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Doğalgaz aboneliği iptali işlemleri:

Abonelik iptali için kira sözleşmesi, kimlik fotokopisi, daireye ait tesisat numarası ve bankası ile birlikte IBAN numarası gerekekiyor. 


Oluşan depozito iadesi vermiş olduğunuz IBAN numaranıza iade edilmektedir. Böylece bir defa daha depozitoyu almak için zaman harcamanıza gerek kalmıyor. 


Yeni bir daire tutulması halinde, iade edilecek olan depozitonuzu yeni dairenizin güvence bedeli yerine nakil ettirebilirsiniz. Bunu yapmak için bir önceki tesisat numaranız ile yeni  sözleşme yapacağınız numaranızı İGDAŞ yetkilisine bildirmeniz ve nakil istediğinizi bildirmeniz yeterlidir.


Su aboneliği iptali işlemleri:

Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.


Gerekli Belgeler :

TC Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Sayaç üzerinde yer alan son metreküp işareti


Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön