24 / 04 / 2024

Eski Bakan Bayraktar'ın Koşuyolu projesi için suç duyurusu!

Eski Bakan Bayraktar'ın Koşuyolu projesi için suç duyurusu!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin Koşuyolu’nda satın aldığı arsa üzerindeki binanın kentsel dönüşüm kapsamına alınması muhalefeti harekete geçirdi. CHP yargıya taşıdı...




CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü ve yetkilileri hakkında, görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.


CHP’li meclis üyeleri, Anadolu Adalet Sarayı’na verdikleri dilekçede, Koşuyolu’nda Bayraktar İnşaat’a ait 10 bin metrekarelik, kar paylaşımı yöntemiyle yüzde 55’i arsa sahibi, yüzde 45’i müteahhit firma olan Ofton İnşaat AŞ’ne sözleşme dahilinde yapılan, 59 pafta, 1222 ada, 51 parsel üzerinde inşa edilen rezidansın onaylı projesine esas olan ve kentsel dönüşüme olanak sağlayan kanunun uygulanmasında hukuksuzluk olduğunu öne sürdü. 


Elysium Elit Koşuyolu adlı Proje’de 80 milyon dolar (yaklaşık 280 milyon) lira ciro hedeflendiği Müteahhit Firma olan Ofton İnşaat AŞ’nin Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun tarafından basın toplantısında açıklandığına dikkat çekilen dilekçede, “Ayrıca Bayraktar İnşaat Ltd Şti 2 yılda 72.4 milyon lira rant elde edecektir. Bu rantın elde edilmesinde Kentsel Dönüşüm Kanunu amaç ve ruhuna aykırı bir şekilde kullanılmıştır. Oysa anılan kanunun amacı bu değildir. 10 bin metrekarelik alanda, kullanılmayan ve içinde herhangi bir yaşam olmayan 100 metrekarelik bir metruk bina üzerinden yasanın uygulanmaya kalkılması görevi kötüye kullanmaktır. Kamu zararına, dolayısıyla vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vermektir” denildi.


Hürriyet



Geri Dön