19 / 04 / 2024

Eski Bakan Elvan: Akdeniz Sahil Yolu tamamlanıyor!

Eski Bakan Elvan: Akdeniz Sahil Yolu tamamlanıyor!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, seçim bölgesi Mersin'de konuştu: "Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamlıyoruz. Mersin- Antalya arasındaki 8 saatlik mesafe 5 saate düşecek"



Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Hangi siyasi partiden gelirse gelsin, tercihi ne olursa olsun, hayat tarzı ne olursa olsun, gelin Mersin için hep birlikte çalışalım. Mersin'in güçlenmesini, istihdam ordusuna dönüşmesini istiyorsak, işsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyorsak, gelin hep birlikte beraber olalım, hepimiz 'Mersinliyiz' diyelim" dedi. 


Elvan, Akdeniz İhracatçı Birliklerinde (AKİB), "Mersin'de yeni dönem, yeni heyecan" sloganıyla düzenlenen toplantıda, kentte hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.



Elvan, Mersin'in birçok alanda önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Mersin, deniziyle, ticaretiyle, turizmiyle, tarımıyla bir bütün olarak çok büyük avantajlara sahip. Yeni dönemde yurt dışından çok sayıda insan artık sağlık hizmeti için Türkiye'ye gelecek. Yeni düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Buralara geleceklerin uçak biletlerin alacağız, masraflarının bir miktarını biz karşılaşacağız. O hastaları Mersin'e çekeceğiz, Mersin'i dünyanın önemli bir sağlık merkezi haline getireceğiz" dedi. 


Projelerin hepsinin birer birer hayata geçirileceğini belirten Elvan, şunları kaydetti:


"Kenti ilçelere ve komşu illere bağlayacak yeni yollar yapıyoruz. Bir yandan Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamlıyoruz. Böylelikle Mersin-Antalya arasındaki 8 saatlik mesafe 5 saate düşecek. Çukurova Bölgesel Havalimanı tüm bölgenin ihtiyacı, ihalesi de yeniden gerçekleştirilecek. Mersin önemli bir konumda. 2018 yılında bu kenti hızlı trenle buluşturacağız. Mersin'in lojistik merkez olması için çalışmalarımız olacak. Yenice'deki lojistik merkez 2016'da tamamlanacak. Mersin, aynı zamanda sağlık tesisleriyle de donatılacak. Bin 250 yataklı şehir hastanesi tamamlanacak, Tarsus ve Mezitli ilçelerinde yeni hastaneler yapılacak. İlçelerimizin sulama sorununu çözeceğiz. Kentin kültür ve turizm potansiyelini canlandıracağız."


Elvan, konuşmasının ardından eşi Zeliha Elvan ve milletvekili adaylarıyla birlikte partilileri selamladı. 


AA





Geri Dön