18 / 04 / 2024

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?



Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; eski ev sahibinin bunları gelip almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evi satın alan kişinin, eski mal sahibi tarafından şikayet almaması için; iki seçenek bulunuyor. Aksi takdirde evdeki eşyaların dışarı atılması durumunda, eski ev sahibi eşyaları hakkında şikayette bulunabiliyor.


Yeni mülk sahibinin yapması gerekenler..

1. Evdeki eşyaları yediemine teslim etmek ya da şahitler huzurunda tutanak tutarak zarar görmeyecekleri bir yerde muhafaza etmek. 


2. Sulh Hukuk Mahkemelerine dava açarak mahkeme yolu ile eski ev sahibinin eşyalarını almasını sağlamak.


Yukarıdaki seçeneklerden birini uygulamayan ve eski ev sahibinin eşyalarını dışarıya atan yeni ev sahipleri; her an şikayet üzerine açılan bir dava ile karşılaşabilir. 


Bu nedenle, yeni ev sahibinin söz konusu eşyaları ya muhafaza ederek saklaması gerekiyor ya da dava açarak yasal yollar ile bu sorunu çözmesi gerekiyor.



Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır?


Geri Dön