26 / 04 / 2024

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı, eski malikin evi tahliye etmediğini farz edelim. Peki eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?



Eski ev sahibinin tahliyesi nasıl yapılır?

Bir mesken satın aldığınızı ancak eski ev sahibi ile problemler yaşadığınızı farz edelim. Eski ve yani kat maliklerinin hakları, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor olup; kanunda, olası problemlerin çözümlerine de yer veriliyor.


Yeni ev sahibi ile eski ev sahibinin yaşadığı problemlerden biri tahliye konusu oluyor. Öyleki, devir işlemlerinin gerçekleşmesine rağmen eski ev sahipleri, evi boşaltamayabiliyor.


Kanunda eski ev sahibinin evden çıkma süresi ile ilgili hususlara da yer veriliyor. Kanunen eski ev sahibinin evi boşaltması için bir süre tanınmıyor. Eski ev sahibinin taraflar arasında başka bir anlaşma olmadıkça evi hemen teslim etmesi gerekiyor.


Ancak buna rağmen eski ev sahibi evi boşaltmıyor sa, yeni ev sahibi, eski ev sahibini "Mülkiyet hakkımı ihlal ediyor." diyerek savcılığa başvurabilme hakkına sahip.


Ayrıca, yeni ev sahibi, eski ev sahibinin evi hemen boşaltması için ihtarname çekebiliyor.


Yeni ev sahibi eski kiracı!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön