18 / 04 / 2024

Eski Kastamonu gün yüzüne çıkacak!

Eski Kastamonu gün yüzüne çıkacak!

Öğretmenler günü dolayısıyla ziyaret ettiği İsfendiyarbey İlkokulu'nda öğretmenlerle sohbet eden ve Kentsel dönüşümü, "Gerçekleştirirsek ilimizin kaderi değişir" sözleriyle özetleyen Belediye Başkanı Babaş: "Eski Kastamonu gün yüzüne çıkacak" dedi.



Öğretmenler günü dolayısıyla ziyaret ettiği İsfendiyarbey İlkokulu'nda öğretmenlerle sohbet eden Belediye Başkanı Babaş, burada eski Kastamonu'yu geri getirmek için yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Vali Şehmus Günaydın ile Pazar günü kale eteklerinde incelemeler yaptıklarını söyleyen Babaş, "Eğer eski Kastamonu'yu gün yüzüne çıkartabilirsek şehrin kaderi değişir. 

Kültürel yapıyı geri getirmeliyiz. Bunun için 300 milyon TL gibi bir kaynağa ihtiyacımız var. Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Kuzeykent'te 100 hektarlık bir rezerv alanı oluşturduk. Burada yapılacak binalarla eski Kastamonu'daki beton görüntüyü kaldırmak istiyoruz" diye konuştu. 

Önceliklerinin kale etekleri olacağını da söyleyen Babaş, tarihi yerleri bölüm bölüm projelendirerek hareket edeceklerin de altım çizdi. 


Açıksöz Gazetesi


Geri Dön