18 / 04 / 2024

Eski kiracıya jet tahliye!

Eski kiracıya jet tahliye!

1 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, ev sahibi 10 yılı dolduran kiracıyı gerekçe göstermeden çıkarabilecek. Bu haber aynı evde 10 yılı geride bırakan kiracıları üzecek...



Borçlar Kanunu'nun 10 yıllık kiracıların tahliyeleri ile ilgili düzenleme 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Daha önce kiracı lehine olan uygulama, artık mülk sahibi lehine döndü. Yürürlüğe giren maddeye göre, mülk sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarına herhangi bir gerekçe göstermeden, sözleşmelerinin bitimine 3 ay kala ihtarname gönderip ev ya da iş yerinden çıkartılabilecek. Avukat Cevat Kazma, kiracının çıkmaması halinde ev sahibinin tahliye davası açabildiğine dikkat çekti. 

İŞ YERLERİNİ DE ZORLAR Kazma, "Yeni borçlar kanunu ile mülk sahibinin 'Almanya'dan oğlum geldi' gibi bahanelere artık ihtiyacı kalmadı" dedi. Evden ziyade uzun süreli kiralamaları iş yerleri için yapıldığına dikkat çeken Kazma, bu kanunun en çok bankaları etkileyeceğini belirtti. Türkiye nüfusunun yüzde 65'i kirada oturuyor. 

Bunun yüzde 25'ini 10 yıl ve üstü kiracılar oluşturuyor.


Güneş


Geri Dön