25 / 04 / 2024

Eski Muğla evleri beyaza boyandı!

Eski Muğla evleri beyaza boyandı!

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, ücretsiz dağıtılan kireçlerle evlerine badana yaptı



Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde, eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, belediyenin ücretsiz dağıttığı kireçlerle evlerini boyadı.  


Kireç dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdikleri ücretsiz kireç dağıtımını bu yıl da tekrarladıklarını söyledi.


Muğla evlerinin ve bacalarının beyaza boyanmasının kentte uzun yıllardır sürdürülen bir gelenek olduğunu belirten Güven, “Evlerimizden bacalarımıza kadar beyaza bürünen Menteşemiz, temizliği ile de ilçemize ziyarete gelen turistlerin dikkatini çekiyor. Beyaz badana aynı zamanda ilçemizin temizliğini gösteriyor." dedi


Vatandaşların da evlerin dış boyası ve badanası ile mahallelerinin temizliğine büyük özen gösterdiğini ifade eden Güven, “Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı. Bu anlamda Menteşe halkına da göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


- 25 ton kireç dağıtıldı

Kentsel sit alanındaki vatandaşlara yaklaşık 25 ton kireç dağıtımının yapıldığı etkinlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, mahalle sakinleri ve muhtarlarla birlikte badana yaptı.


AA


Geri Dön